Hvad kan jeg forvente af vitrectomi genvinding?

Den glasagtige humor, som er klar gel, der fylder øjet, må muligvis fjernes for at slippe af med snavs, der kan skyde dit syn. Dette sker typisk gennem en vitrektomi, som er en mindre operation, der normalt kan udføres på ambulant basis. Du kan forvente at skulle beskytte øjet i omkring en uge efter operationen, og bør også undgå anstrengende aktivitet under genopretning. Din læge skal give dig antibiotika dråber at tage, og kan også tilføje smertestillende midler til din rutine for at lette ubehag, som du helbreder. Det er nyttigt at være opmærksom på de mulige komplikationer, der kan opstå under vitrektomiudvinning, herunder øjenrødhed, nedsat syn og udledning.

Du vil sandsynligvis få øjenplaster til at bære hjem for at beskytte øjet umiddelbart efter operationen. Dette kan typisk fjernes inden for en dag og erstattes ofte af et plastikskærm, der kan holde dig væk fra at gnide øjet eller bumpe det på noget. Det er ofte en god idé at bære det, mens du tager et brusebad i de første tre dage med vitrektomi genopretning, og også mens du sover i den første uge. I løbet af denne tid bør du undgå at løfte tunge genstande eller gøre aktiviteter, der belastes kroppen. Faktisk anbefales afslapning ofte de første dage efter operationen.

De fleste læger giver patienterne antibiotiske øjendråber for at forhindre infektion, så vær opmærksom på at bruge disse så ofte som anbefalet. Nogle læger tilbyder også antiinflammatoriske dråber, og kan anbefale en smertelindring, så du kan blive komfortabel under vitrektomi genopretning. Hvis over-the-counter smertestillende midler ikke synes at hjælpe meget, kan du også bruge kolde kompresser for at reducere ubehag.

Mens der er noget ubehag, der kan forventes under vitrektomiudvinning, er der ikke alvorlig smerte, især hvis det ser ud til at være stigende i takt med tiden. Hvis typiske smertestillende midler og koldkomprimer ikke synes at hjælpe, er det en god ide at kontakte din læge. Rødme, hævelse og udledning kan også være tegn på, at der er et problem, såsom en infektion. Derudover oplever nogle patienter nedsat syn eller i det mindste overdrevne floaters og blinker af lys, hvoraf ingen betragtes som normale for genoplivning af vitrektomi. Derfor anbefales det at besøge din læge så hurtigt som muligt efter at have bemærket sådanne symptomer, da tidlig behandling kan forhindre langsigtede problemer.