Hvad gør en styrke træner?

En styrke træner arbejder med en klient til at opbygge muskler gennem fysiske træning. Disse træningsprogrammer er designet til at styrke musklerne i kroppen for at forbedre form og funktion. Styrketræning opnås primært gennem vægt træning og modstandstræning. En styrke træner vil analysere en kundes mål for at komme med et træningsprogram, der vil nå kundens fitness mål.

Styrketrænere er normalt tilknyttet et bestemt gym. En person med et medlemskab til et gym er typisk givet mulighed for at betale mere for en styrke træner til at hjælpe med personlige mål. En styrke træner kan også arbejde privat og ledsage en klient til et hjem gym eller offentlige gym. I begge tilfælde vil en god styrke træner begynde med en analyse af, hvad klienten ønsker at opnå, uanset om det er at udvikle en specifik muskelgruppe eller bare en generel forbedring af musklerne i kroppen.

En person kan ansætte en styrke træner til meget specifikke behov eller blot at opbygge overordnede muskler. De fleste atleter har forskellige muskelgrupper, som de bruger mere end andre, og kan ansætte en styrke træner for at øge deres præstation. For eksempel ville en rover have brug for styrketræning for mavemuskler, mens en tennisspiller kunne bruge styrketræning til at forbedre kun arme og ben. En ikke-atlet kan tilføje styrke træning til hans eller hendes træning regime simpelthen for at øge kropslige ydeevne.

Kunder kan drage fordel af at ansætte en styrke træner af flere årsager. Styrkelse af musklerne hjælper også med at øge fælles præstationer. Ud over udseende, styrke og fælles sundhed er der andre fordele ved styrketræning som højere HDL-kolesterol, højere knogletæthed og bedre hjertefunktion.

Typerne af styrke træning er hovedsagelig vægt træning og modstand uddannelse. Vægtstræning bruger tyngdekraften til at bygge muskler gennem løft af håndvægte eller vægtstabler, hvilket er særligt effektivt til arme og ben. Modstandstræning bruger typisk hydraulik til at skabe modstand. Med vægt træning er der bevægelse af kroppen mod tyngdekraft, men med modstandstræning bekæmper kroppen den hydrauliske kraft, der arbejder aktivt mod kroppen.

Styrketræning er forskellig fra sport som bodybuilding eller powerlifting, men styrke træner kan bruge mange af de samme øvelser og teknikker som disse sportsgrene. Målet med styrketræning er samlet muskelstyrke og fysisk kondition snarere end en pris eller medalje.