Hvad er tegn på en allergisk reaktion på øl?

Tegn på en allergisk reaktion på øl omfatter typisk åndedrætsbesvær, et rødt udseende, hovedpine, svimmelhed og en prikkende fornemmelse i ansigtet eller munden. Personer med følsomhed overfor en bestemt ingrediens i drikkevaren kan også opleve øget nasal overbelastning, træthed eller udbrud af elveblest. Forskellige allergikere har ofte følsomhed over for kun en ølbestanddel, såsom hvede eller humle, og disse reaktioner kommer ofte med forskellige tegn på en allergisk reaktion. Som med andre typer fødevareallergier undgår man en af ​​de vigtigste måder at forhindre en allergisk reaktion på øl på.

Mennesker, der er følsomme over for gæren, der anvendes ved ølgæring, kan nogle gange have en allergisk reaktion i histamin. De vigtigste tegn på denne reaktion er nysen, øget nasal udledning og kløende øjne. Øgede følelser af træthed eller endog svimmelhed kan også ledsage denne form for allergisk reaktion på øl. Disse typer af allergiske reaktioner er normalt milde i mange tilfælde og kan med succes lindres med en anti-counter-antihistamin medicin. Nogle få sjældne histaminreaktioner på øl er mere alvorlige og kræver behandling med en injektion af en mere koncentreret antihistamin medicin.

En allergisk reaktion på øl kan også skyldes en følsomhed over for den maltede byg i drikkevaren. Tegn på en bygbaseret allergisk reaktion vises normalt på hudoverfladen såvel som læberne eller indersiden af ​​munden. Disse symptomer inkluderer ofte røde kløe, kløe, rå patches i munden og ubehagelig hævelse af tungen eller læberne. Nogle lider af denne ølallergi kan også opleve hals hævelse, der gør vejrtrækning vanskeligere og kan ofte være farlig, hvis reaktionen er alvorlig nok. Selv om nogle af disse allergiske reaktioner kan være mindre og normalt vil klare sig selv, kan andre være livstruende og kræve hurtig lægehjælp.

Nogle mennesker med cøliaki kan have bivirkninger ved at drikke øl, der er ubehagelige, men udgør normalt ikke en allergisk reaktion. Denne særlige sundhedstilstand medfører vanskeligheder med at fordøje fødevarer og drikkevarer, der indeholder gluten. Da mange ølmærker brygges med glutenrige ingredienser som byg og hvede, oplever øldrikkere med cøliaki nogle gange magekramper, diarré eller lejlighedsvis opkastning. Disse symptomer kan forveksles med virkningerne af en tømmermænd eller en allergisk reaktion, men cøliaki kan få denne bivirkning fra kun en eller to øl i mange tilfælde.