Hvad er et knoglerørk?

En knogleskørhed refererer til en knoglskade, der ikke opstår på en røntgenscanning. Selvom der ikke er nogen brud, kan en blå mærke være en ekstremt smertefuld skade og kan i nogle tilfælde vare op til en måned. Skønt skaden er smertefuld, er der normalt ingen langvarige bivirkninger, og problemet helbreder ofte uden nogen behandling. Der er imidlertid mere alvorlige tilstande, der også kaldes knoglemærker som knogleskader forårsaget af traumer. Disse typer af blå mærker er ofte forbundet med alvorlige skader som ligamentbrud.

På grund af symptomerne på en blå mærke, der ligner en brud, er det ikke ualmindeligt, at de bliver fejldiagnosticeret. Begge er meget smertefulde og giver ofte betydelige hævelser i området. Med moderne røntgenteknologi er det dog normalt muligt at skelne mellem de to ved at kigge efter tegn på brud. Tidligere blev en knoglemørkning almindeligvis behandlet som en brud. Alligevel er det ofte en god idé at få en scanning af et blå mærke for at kontrollere, at der ikke er nogen pause.

Der er flere forskellige måder at et blå mærke kan forekomme. Den mest almindelige er gennem en direkte traume skade. For eksempel kan en stærk indvirkning forårsaget af at falde eller blive ramt under et sports spil ofte forårsage en blå mærke at udvikle sig. Regelmæssige blå mærker forsvinder forholdsvis hurtigt, men en knogleskørtel tager ofte længere tid at helbrede. Årsagen til, at knoglerne opstår, er at det øverste lag af knoglen bliver beskadiget med mange små revner i stedet for en enkelt brud.

Behandling af knoglerørkning er ikke nødvendigvis, da symptomerne forsvinder naturligt over tid. Der er dog metoder, der kan fremskynde helingsprocessen. For eksempel kan isning af det berørte område reducere hævelsen og reducere den tid, der tages for blæren at helbrede. Resten af ​​det skadede område er også afgørende for en hurtig og fuld tilbagesendelse.

Forebyggelse af knoglemarkør er ofte svært, fordi disse skader forekommer tilfældigt og pludselig. Selv om ægte forebyggelse er umulig, er det muligt at reducere alvorligheden umiddelbart efter en indvirkning. Isning området i omkring 10 minutter – være forsigtig med ikke at forårsage frostbit – vil ofte reducere den samlede genopretningstid. Hvis skaden opretholdes under en sports konkurrence, skal atlet straks stoppe med at spille for at forhindre yderligere skade.