Hvad er symptomerne på lavt selvværd?

Symptomer på lavt selvværd spænder fra et fejlagtigt selvbillede og manglende evne til at skelne hvem og hvornår man stoler på at gøre irrationelle og forvrængede selvopgørelser. Andre symptomer er manglen på selvtillid og obsessiv kompulsiv og vanedannende adfærd. Personer, der lider af lavt selvværd, vil også lave alt for kritiske kommentarer om sig selv og andre, samt vise meget reaktionære adfærdsmønstre. Stivhed, selvfokuseret adfærd og historiefortælling er fælles træk ved kampen med lavt selvværd hos voksne og børn. Et symptom på den virkelig lave selvværdslidende er de urimelige forventninger, der er lagt på andre.

Personer, der lider af lavt selvværd, har typisk tendens til at vise et fælles sæt adfærd forbundet med sygdommen. Disse symptomer antages almindeligvis at være afledt af negative kommentarer til personen, når han eller hun var barn, typisk lavet af en person, der burde have været en person af tillid. Symptomerne på lavt selvværd første viser i manglende evne til korrekt at skelne hvem og hvornår de skal stole på. Folk med lavt selvværd stoler ikke på, at folk er venlige, høflige eller troværdige. Dette fører ofte til lavt selvværd, som f.eks. At lave negative kommentarer om sig selv og forventer at høre udsagnene gentaget af andre.

Selv om der mangler nogen form for selvtillid, fører lavt selvværd til den opfattede tankegangs læsning af dem, som den lave selvværdsholder kommer i kontakt med. Personen projekterer deres egne følelser af manglende selvtillid til det opfattede sind hos den anden person og mener, at alle involverede i deres verden også føler denne manglende tillid til dem. Manglen på selvtillid fører ofte til andre handlinger, der indikerer lavt selvværd, såsom stofmisbrug, overspisning eller seksuel afhængighed, som ofte udføres i et forsøg på at få godkendelse af dem, som personen interagerer med.

Måske er en af ​​de mest vejledende opførsel af dem med lavt selvværd en praksisfortælling. Denne adfærd får personen til at skabe en fantasiverden, hvor han eller hun mener at han eller hun ved, hvad andre siger om ham eller hende. Dette fører ofte til, at en person placerer urimelige forventninger til andre mennesker. Dette fører til brudte forhold, da den lave selvværdige partner opretter test efter test for partneren for at bevise, hvordan han føler om forholdet. Testene er almindeligt arrangeret på en sådan måde, at partneren ikke er i stand til at vinde eller positivt opfylde de foreslåede kriterier for at bevise sin kærlighed.