Hvad kan jeg gøre ved tmj smerte?

Temporomandibulær leddforstyrrelse (TMJ) er en medicinsk betegnelse, der refererer til betændelse i en eller begge ledd, der forbinder mandiblen eller kæben til kraniet. Tilstanden er kendetegnet ved smerte, der specifikt omtales som TMJ-smerte. Symptomer kan være akutte eller kroniske og kan hæmme evnen til at tale, tygge mad, gøre ansigtsudtryk eller endda trække vejret. Derudover migrerer TMJ-smerte og betændelse ofte til andre områder, der kan fungere som triggerpunkter, såsom tænder, underliggende bindevæv og nerver. Af denne grund er TMJ ofte forbundet med et større omfang af lidelser, der kaldes myofascial smerte syndrom.

TMJ kan skyldes en række mundtlige opførsel. For eksempel kan konstant tyggegummi eller neglebidning gentagne gange trykke kæben for langt frem eller sidelæns. Dårlig tale mønstre eller forsømmelse at se en tandlæge regelmæssigt kan også være skylden. Derudover er det temporomandibulære led modtagelige for lidelser, som påvirker andre led i kroppen, såsom arthritis. Den mest almindelige årsag til TMJ er imidlertid bruxisme, en tilstand, der involverer sædvanlig sammenknytning af kæben og / eller slibning af tænder.

Uanset årsagen kan smerten være konstant og alvorlig. Smerter kan ikke kun mærkes om kæbe og ansigt, men kan også strække sig til ørerne. Heldigvis er den bedste måde at lindre smerten på at ophøre med den adfærd, der skabte det. Selvfølgelig kan dette ikke være tilfældet for TMJ-smerte i forbindelse med fejlkorrektion eller skade på kæben. Men selv i disse tilfælde er der stadig flere selvpleje muligheder.

Anvendelse af fugtig varme til det berørte område er nyttigt for mange mennesker. Alternativt kan holde en ispakning til området hjælpe med at reducere inflammation. Hvis du bruger bløde fødevarer og undgår at strække munden under flare-ups, vil kæben hvile i sin naturlige position. Afslapningsteknikker kan også bidrage til at reducere TMJ-smerte forbundet med bruxisme. En simpel øvelse langs denne linje er at øve blæsende luft mellem lidt adskilte læber, idet du er forsigtig med ikke at lade de øverste og nederste tænder komme sammen.

Til tider kan over-the-counter ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler være nødvendige for hurtigt at reducere inflammation og smerte. Disse ikke-receptpligtige lægemidler omfatter aspirin, acetaminophen, ibuprofen og naproxen. Tricykliske antidepressiva, såsom amitriptylin eller nortriptylin, er også blevet brugt til succesfuldt at håndtere TMJ-smerte. Imidlertid skal disse lægemidler ordineres af en læge og kan forårsage uønskede bivirkninger, såsom døsighed.

I ekstreme tilfælde kan implantatudskiftning af kæftens led (er) være berettiget. Vær dog opmærksom på, at oplever smerte alene er normalt ikke en afgørende faktor for at have denne procedure gjort. Faktisk er det normalt forbeholdt dem, der har gennemgået omfattende traumer eller skade på kæben.

Det skal også bemærkes, at der ikke er nogen regulerende myndighed eller certificering, der styrer behandlingen af ​​TMJ lidelser. Kort sagt betyder det, at hverken American Dental Association (ADA) eller American Medical Association (AMA) anerkender behandlingen af ​​TMJ lidelser som specialitet i enten tandlæge eller medicin. Det kan naturligvis gør det vanskeligt at finde en kvalificeret praktiserende læge. Det bedste handlingsforløb er dog at konsultere en tandlæge og diskutere en henvisning til en praktiserende læge, der har erfaring med muskuloskeletale og myofasciale lidelser.