Hvad er tegn på en allergisk reaktion på en mygbete?

Mosquito bid er generelt ikke betragtes som farlige, men nogle mennesker kan opleve en alvorlig allergisk reaktion på dem. Ud over livstruende reaktioner, der får luftrøret til at svulme op og forstyrre vejrtrækningen, kan en allergisk reaktion på en mygebit være så mild som et simpelt kløende, rødt område omkring bidden. Intensiteten af ​​en reaktion på en mygebit er typisk relateret til hvor mange gange personen er blevet bidt.

Når en myg bidder en person, bryder den gennem huden. Kroppen genkender spytten fra myggen i bidden som fremmed. Generelt producerer kroppen små bump med ledsagende kløe, hvor insektet biter. Immunsystemet lærer af erfaring, så næste gang en myg bidder personen, er immunresponsen hurtigere og kan være meget mere intens.

I stedet for et lille område, der reagerer på bidden, kan der opstå en stærk allergisk reaktion på en mygbit. Hvor den sidste bid kun gav et mildt irriterende kløe og klump, kunne den nye bid føre til et stort område af betændelse, hvor huden er rød, hævet og kløende.

Denne form for reaktion er mild nok, selv om det er ubehageligt, og det kan tage op til to dage at dukke op efter bidden. Selv om reaktionerne på bidden er tilbøjelige til at forværre efter den første anerkendelse af mygssaliven ved immunsystemet, i lande, hvor myg er meget almindelige, kan det modsatte også forekomme. Voksne, der har haft mange bid i hele livet, har tendens til at blive mindre følsomme for spyt og derfor oplever ikke så mange symptomer som dem der sjældent oplever bider.

En meget mere alvorlig form for allergisk reaktion er anafylaksi. Dette er en potentielt dødelig tilstand, hvor immunsystemet har en ekstrem reaktion på spyt og forringer livet for den person, der var lidt. Hududslæt, blødhed og elveblest er nogle af tegnene på denne reaktion. Anafylaksi kan også lukke luftvejene, forårsager vejrtrækning og vejrtrækningsbesvær. Halsen kan svulme op sammen med ansigtet, og personen kan have hud kløe i hele hans eller hendes krop.

Andre symptomer på anafylaksi omfatter diarré og opkastning. Usædvanlig angst og besvimelse kan også forekomme, ligesom en stigning i hjertefrekvensen. Alle symptomerne kræver medicinsk behandling hurtigt. Andre problemer, såsom feber, hovedpine eller en forøgelse af lymfekirtlerne, kan pege på en mygebørne sygdom, især hvis personen har været i et eksotisk land for nylig.

Personer med risiko for allergisk reaktion på en mygebid kan reducere risikoen ved at bruge insektmiddel og opholde sig inde i skumringen og daggry, når insekterne fodrer. Tøj, der dækker udsat hud, kan også hjælpe. Vask området af en ny bid med sæbe og vand kan reducere den lokaliserede allergiske reaktion.