Hvad er tegn på dehydrering hos voksne?

Tegn på dehydrering hos voksne omfatter blandt andet tørst, forvirring og nedsat urinproduktion. Mennesker, der udvikler tegn på dehydrering efter træning eller i varmt vejr, skal bringes i et køligt miljø og forsynes med vand for at nippe, så de langsomt kan bringe deres hydratiseringsniveauer tilbage til det normale. Folk kan også blive dehydreret under andre omstændigheder som led i et systemisk problem eller en reaktion på en medicin. Personer med risiko for dehydrering på grund af medicinske tilstande bliver normalt advaret af deres plejepersonale, så de kan tage skridt til at undgå det.

Tidlige tegn på dehydrering hos voksne omfatter normalt ud over de ovennævnte symptomer svimmelhed, hjertebanken, træghed og svaghed. Folk kan ikke indse, at de er dehydreret, men vil føle sig uensartede og har tendens til at reagere langsommere, når de taler til. Langsomme reaktionstider som reaktion på andre stimuli som farer på et vandresti kan også observeres, og folk kan have problemer med opgaver, som kræver komplicerede kognitive processer.

Efterhånden som dehydrering udvikler sig, kan folk udvikle tør mund, en hævet tunge, kulderystelser, brystsmerter og hovedstød. De kan ikke svede og kan snuble og have andre gangproblemer ud over dårlig motorstyring af hænderne. I svære tilfælde vil dehydrering hos voksne i sidste ende forårsage kvalme, anfald og koma. Hvis patienten ikke får hurtig behandling, er død efter udtørring mulig.

Når de bliver fanget tidligt, er dehydrering hos voksne meget nem at behandle. At få patienten et eller andet sted køligt, der giver vand til at drikke, og undertiden sprøjter kroppen med køligt vand for at reducere kernetemperaturen, bør hjælpe. Det er vigtigt at undgå at give patienter for meget vand på én gang og for at give dem stuetemperatur i stedet for varmt eller kølet vand. Når patienten i det mindste delvist er blevet hydratiseret og urinerer normalt, kan elektrolytter tilsættes til vandet for at holde patientens elektrolytniveauer stabile.

I tilfælde af alvorlig dehydrering kan indlæggelse være påkrævet for tilstrækkelig behandling. Dehydrering hos voksne kan være et stort problem i meget varme klimaer, hvor folk ikke kan få adgang til miljøer til at køle ned, samt steder, hvor vandforsyningen er uregelmæssig. I disse regioner kan kølecentre åbnes om sommeren for at give folk vand og et sted at slappe af af varmen. Medicinsk personale på sådanne steder kan screene folk for dehydrering og om nødvendigt give dem behandling.