Hvad er aktuelle antibiotika?

Antibiotika er medicin, der bruges til at behandle bakterielle infektioner. Aktuelle udgaver påføres direkte på huden for at behandle eller forebygge infektion. Behandling af et sår med disse lægemidler fremmer normalt accelereret healing og minimerer risikoen for infektion.

Aktuelle antibiotika anvendes primært til at forhindre infektion af overfladiske sår på huden. Ofte vil en udskæring, slid eller brænding blive renset, et aktuelt præparat påført og en påføring på det berørte område. Dette betragtes som profylaktisk eller forebyggende behandling. Til tider kan antibiotiske cremer eller salver anvendes på kirurgiske snitsteder for at forhindre infektion. Ubehandlede sår kan blive overskredet med bakterier, der forårsager hævelse, rødme og smerte.

Tilgængelig i cremer, salver, pulvere eller sprayer er aktuelt antibiotika tilvejebragt i forskellige styrker. Over-the-counter produkter omfatter bacitracin, neomycin, mupirocin og polymixin B. Nogle indeholder flere antibiotika til at bekæmpe et bredt spektrum af bakterier. En recept er normalt nødvendig for stærkere medicin, der bruges til at behandle mere alvorlige infektioner.

Aktuelle antibiotika kan anvendes sparsomt. Huden påvirkes kun af den behandling, der berører det, så tykke lag er unødvendige. Patienter bør kontrollere lægemærkater for specifikke instruktioner om korrekt anvendelse. Mange er begrænset til tre gange eller mindre om dagen.

Bortset fra kirurgiske steder og utilsigtede hudlakeringer, bruges antibiotiske cremer nogle gange til behandling af hudinfektioner, såsom impetigo. Kun hudbetingelser forårsaget af bakterier forbedres ved anvendelse af en antibiotisk formel. Virale eller allergiske hudreaktioner påvirkes ikke af disse stoffer.

Nogle acne er resistent over for ikke-receptpligtig behandling, og et aktuelt antibiotikum kan ordineres. De hyppigst anvendte recept for acne er clindamycin og erythromycin. Mens deres virkningsmekanisme er lidt anderledes, dræber begge lægemidler de bakterier, der forårsager acne.

Aktuelle antibiotika, som enhver medicin, kan forårsage bivirkninger. Kløe og brænding er mindre bivirkninger, og de falder sædvanligvis alene. Bivirkninger, som kan kræve lægehjælp, omfatter udslæt, ansigts- eller læbehævelse, svedtendens, tæthed i brystet, vejrtrækningsbesvær, svimmelhed, svimmelhed, lavt blodtryk, kvalme eller opkastning, diarré og tinnitus eller høretab.

Inden der anvendes lægemidler sammen med et aktuelt antibiotikum, skal en patient konsultere sin læge eller apotek for at sikre, at der ikke er noget potentiale for interaktion. Clindamycin kan for eksempel forøge virkningerne af neuromuskulære blokeringsmidler. Anvendelse af topiske kortikosteroider anbefales ikke til brug sammen med disse typer af antibiotika, fordi de kan maske tegn på en allergisk reaktion eller yderligere infektion.