Hvad forårsager udløbet af navlen?

Der er flere årsager til navleudladning, herunder urakale cyster, patent urachus, thrush, gærinfektioner og andre infektioner, der kan skyldes piercing eller anden irritation i eller omkring navlen. Udladning fra navlen er normalt hvid i farve, men kan være mørkere eller klar, afhængigt af typen af ​​infektion. Disse infektioner kan være yderst ondskabsfulde og kræver normalt lægehjælp. En læge skal først undersøge det inficerede område, inden han foretager en diagnose og ordinerer behandling. De fleste af disse årsager behandles let og tager meget lidt tid til at helbrede.

Urachale cyster kan findes i kroppens navlestregning og kan være i en klynge, der forårsager mavesmerter. Der er yderligere symptomer, der er forbundet med denne lidelse, herunder en høj feber, smertefuld vandladning og klumper i maven. Hvis cysterne ikke behandles af en læge, kan de begynde at sive udløb fra navlen. Dette er en sjælden lidelse og opdages sædvanligvis ud fra de andre symptomer, inden der opstår svage.

Patent urachus sker normalt efter at en kvinde har født, og røret mellem blæren og navlestrengen forbliver åben, hvilket fører til flere medicinske problemer. I dette tilfælde er urinvandladningen urin udtrængende og kan korrigeres ved en mindre operation. En læge vil normalt lukke åbningen under operationen, og helbredelsestiden er relativt kort. Når problemet er rettet, skal området holdes rent for at undgå yderligere infektion.

Gær infektioner og thrush er meget ens, fordi begge problemer er forårsaget af svamp overgrowth. Under en gærinfektion i navlen kan området blive rødt, ømt, kløende og irriteret. Der er flere behandlinger, der kan prøves hjemme, men de fleste vælger at se en læge, der normalt vil ordinere anti-svampe creme. Thrush forårsager candida gær at danne, og kan findes på forskellige dele af kroppen, herunder hud, hals og navle. Denne infektion behandles også af en svampefløde, men det kan tage længere tid at helbrede, fordi det er en aktuel lidelse.

Mennesker, der opdager en uhyggelig lugt og navleudladning, skal søge lægehjælp, hvis hjemmebehandling ikke virker. De fleste af disse forhold er ikke alvorlige og kan behandles med topiske løsninger. Hvis smerte eller ubehag er forbundet med udledningen, skal personen straks kontakte en læge.