Hvad er gær suppositorier?

Gær suppositorier er anti-svamp medicin anvendes til behandling af vaginale gær infektioner. Suppositoriet indsættes i vagina og får lov til at opløses langsomt. Gær infektioner er normalt forårsaget af en overflod af candida albicans. Symptomer omfatter brænding, kløe, irritation og udledning.

Vaginal gær infektioner er ret almindelige. De er forårsaget af en ubalance af naturligt forekommende bakterier og gær i kroppen. Denne ubalance får gæren til at vokse uden kontrol, hvilket skaber ubehagelige symptomer. En ubalance af vaginal flora kan være forårsaget af kost, livsstil eller medicin som antibiotika eller orale præventionsmidler. En gærinfektion kan også resultere i ukorrekt tørring, eller det kan skyldes, at der bæres syntetiske stoffer eller stramme bukser.

Suppositorier er en måde at administrere medicin direkte, hvor det er nødvendigt. Selvom en meget alvorlig eller systemisk gærinfektion måske kræver oral medicin, kan de fleste behandles med ikke-receptpligtig, antifungel medicin. En bred vifte af gær suppositorier er kommercielt tilgængelige i USA og i udlandet, med behandlingstider varierende mellem en dag og en uge.

Gær suppositorier er normalt indsat om natten for at forhindre messes fra medicinen lækker ud, og at give medication tid til at absorbere i huden. Nogle suppositorier leveres med en applikator for nem og komfort ved indsættelse, selvom de fleste kan indsættes med en finger. Generelt er gær suppositorier mindre end en tampon, normalt ikke mere end en tomme (2,5 cm) og ikke bredere end.5 tommer (1,3 cm)

Nogle gærinfektion medicin bruger en sprøjte til at anvende anti-svampe creme inde i vagina. De fleste gær suppositorier er lavet af samme type creme, men de er hærdet med gelatine for at gøre dem faste og lettere at indsætte. Andre kan sælges som kapsler eller tabletter. Nogle indeholder blødgøringsmidler eller andre ingredienser til at berolige irritation. En ekstern anti-svampe creme bruges ofte sammen med gær suppositorier for at tilbyde mere øjeblikkelig lindring fra ubehaget af infektionen.

De fleste konventionelle gær suppositorier indeholder en anti-svamp ingrediens, såsom miconazol, tioconazol eller clotrimazol. Disse medikamenter ligner dem, der anvendes til topisk behandling af andre svampeinfektioner såsom atleterfod. Suppositorier indeholdende naturlige lægemidler kan omfatte hvidløg, tea tree olie eller lactobacillus, den aktive kultur findes i yoghurt. Homeopatiske suppositorier er også tilgængelige og indeholder generelt spor af candida albicans sammen med andre antiinflammatoriske ingredienser.