Hvad forårsager hjerteklump hos voksne?

Den mest almindelige årsag til hjerteklump hos voksne er enhver tilstand, der påvirker hjerteklapperne. Heart murmurs kan også være forårsaget af hyperthyroidisme, graviditet, anstrengende fysisk aktivitet, feber og anæmi. Enhver ændring i hjertets struktur, herunder hjerteoperation, infektion eller aldring, kan også være en udløser. Der er to slags hjertemormer, uskyldige og unormale. Nogle af de specifikke sygdomme, der forårsager unormale hjertemormer, omfatter mitralventil prolaps, ventilkalkning, endokartitis og reumatisk feber.

Unormale hjertemormer er det mest almindelige udvalg af voksne, selvom det er muligt at få et uskyldigt hjerteklump i enhver alder. Uskyldige mumler kan opstå fra enhver tilstand, der giver en øget blodstrøm til hjertet, såsom graviditet eller anæmi. En af de mest almindelige måder, hvorpå en voksen kan få et uskyldigt hjerteklump, er fra mitralventilens prolaps. Denne mindre hjertesygdom kan detekteres ved fødslen eller ske senere i livet. Det bidrager til hjertemormer på grund af en udbulende mitralventil, som ret ret tilbage i venstre atrium og tillader en lille mængde blod at lække tilbage i hjertekammeret.

De fleste abnormale hjertemormer hos voksne opstår på grund af hjerteventil sygdom, som normalt skyldes en anden tilstand. Hjerte murmurer kan også skyldes enhver hændelse, der sætter belastning på ventilerne. De kan udvikle sig på grund af eftervirkningen af ​​et hjerteanfald, højt blodtryk, hjertesvigt eller som følge af fedtopbygning i arterierne.

Ændringer i hjertet på grund af aldring er en anden almindelig årsag. Valveforkalkning, en proces ved hvilken stoffer som calcium deponeres på hjerteventilerne, er en typisk tilstand for ældning. Disse aflejringer medfører en belastning på det kardiovaskulære system og ændrer blodstrømmen, hvilket resulterer i hjerteklump.

Betingelser uden for hjertet kan også bidrage til unormale hjertemormer hos voksne. Kilder i blodet kan forårsage infektioner, såsom endokartitis, som når hjertet og fører til mumler. Revmatisk feber forårsager ardannelse på hjerteklapperne, der ikke kan påvirke blodstrømmen indtil år efter genopretning fra sygdommen. Hyperthyroidisme eller højt blodtryk er også årsager til hjertemormer. Anstrengende fysisk aktivitet kan også øge blodstrømmen i en sådan grad, at det udløser tilstanden.