Hvad forårsager grønne negle?

Grønne negle skyldes en bakteriel infektion forårsaget af Pseudomonas aeruginosa og Aspergillus. Bakterierne nestles i spalten mellem negle og negle sengen, hvor det producerer et grønt pigment. Det er mere almindeligt hos kvinder, hvis hænder ofte er i kontakt med sæbevand eller vaskemidler, men kan også forekomme i erhverv som bagere, skønhedseksperter og bartendere. Andre årsager er en tilstand kaldet onycholysis, urent nagelplejeudstyr og deling af det samme såvel som brugen af ​​kunstige negle.

Pseudomonas er en almindelig husholdningsbakterie, som kan findes i planter, kæledyr, jord og vand. Normalt er negle- eller neglepladen og neglepladen ikke et gæstfri sted for bakterierne, men hvis de er blevet kompromitteret på en eller anden måde, så kan pseudomonas finde et hjem. Det strømmer ud af det døde væv i spidsen af ​​neglen, og det er det, der forårsager adskillelsen af ​​søm og negle. Den grønne farve skyldes bakterierne, som inficerer sømmen af ​​neglen. Foruden at blive grøn kan neglen tykke og smuldre i kanterne, og fingeren kan svulme og være smertefuld.

Der er sjældne tilfælde, hvor en svampeinfektion kendt som onychomycosis er årsagen til grønne negle. Denne tilstand bliver mere og mere almindelig som en person aldre, og det rammer sjældent børn. Onycholyse opstår, når en negle eller tånegle bliver løs og adskilles fra neglens seng. Dette kan ske på grund af gentagne traumer, skader på grund af manicure værktøjer og en langvarig nedsænkning i vand, blandt andre. Da der er mange årsager, kan en læge måske kontrollere hudproblemer eller medicinske tilstande som skjoldbruskkirtlen.

Anvendelsen af ​​kunstige negle kan også forårsage grønt neglesyndrom. Teknikeren, der anvender neglen, skal rengøre og desinficere negleoverfladen før påføring. Hvis der påføres en kunstig negle over en overflade, hvor der er pseudomonas-bakterier, vil det resulterende virtuelle iltfrie miljø gøre det muligt for bakterierne at trives. Det spiser derefter olierne, og biproduktet er det, der forårsager den grønne farve.

Grønne neglebehandling er normalt et aktuelt antibiotikum til behandling af infektionen. Negle bør holdes kort for at gøre det lettere for medicinen at nå sømlet. Behandlingen skal tage cirka to eller tre uger. Tilstanden kan undgås ved brug af handsker, hvis hænderne konstant er i kontakt med vand. Alternative behandlinger omfatter naturligt vegetabilske olier som te-træolie. Tea tree olie har anti-bakterielle såvel som anti-svampe egenskaber, så det er effektivt for begge årsager til grønne negle. Soaking negle i alkohol et par gange om dagen kan også hjælpe.