Hvad forårsager ankelkramper?

Ankelkramper er skudt smerter eller kedelig aches, der opstår i ankelområdet. Der er flere faktorer, der kan forårsage disse kramper, fra dehydrering til menstruation. Stretching og massage kan i høj grad reducere smerten i kramperne, selvom folk, der lider af kronisk eller konstant ankelpine, måske ønsker at konsultere en læge for omfattende diagnose.

De fleste ankel smerter kommer fra overanstrengelse af kroppen. Gentagende bevægelser, såsom at gå eller jogge, kan medføre gradvis belastning på anklerne, som udvikler sig gennem en træning, hvilket i sidste ende fører til ankelkrampe. Mens nogle kramper indstilles under øvelsen eller aktiviteten, kan andre måske ikke vises før timer senere, da musklerne forsøger at slappe helt af.

Mange kvinder rapporterer at føle ankel smerte før eller under menstruation. Dette kan skyldes den hurtige udsving i hormoner, der opstår i begyndelsen af ​​en kvindes periode. Massage er en af ​​de anbefalede måder at reducere disse kramper i løbet af menstruationen, selvom anvendelse af varme og over-the-counter smertestillende midler også kan være meget nyttigt.

Som de fleste kramper kan ankelsmerter være et resultat af dehydrering. Vand er nødvendigt for at bære vitale salte, som natrium og calcium, gennem hele kroppen. Når musklerne er frataget tilstrækkeligt vand, kan de begynde at spasme og forårsage smerte eller smerter, som folk forbinder med kramper. Ligeledes kan dårlig cirkulation forhindre kroppen i at få nok iltet blod til at fungere korrekt, hvilket resulterer i ankelkrampe.

Kramper kan også være et resultat af en skade på fødderne eller anklene. For at beskytte det skadede område kan anklen svulme op, hvilket forhindrer yderligere skade, men kan medføre kramper. Hævelsesrelaterede kramper i ankelen er også almindelige under graviditeten, når hormonelle skift får kroppen til at opretholde overskydende vand. Hævelse kan normalt reduceres ved is eller varme og hviler på området. Det kan være klogt at konsultere en læge, hvis kramper er et resultat af en skade, da det kan være tegn på forstuvning, pause eller seneskade, der kræver lægehjælp.

Behandling af midlertidige ankelkramper er normalt ret simpelt, men nogle kramper kan kræve diæt eller livsstilsændringer. Enkle løsninger omfatter daglig strækning, ved hjælp af varmepuder eller is for at reducere svulmassage i området eller tage smertestillende medicin. Hvis kramper er hydrateringsrelaterede, kan det være vigtigt at drikke flere væsker og endda tilføje flere elektrolytter til kosten. For dem, der begynder at opleve regelmæssige kramper efter træning, kan det være umagen værd at skifte sko for at se, om en uhensigtsmæssig pasform eller slidt par bidrager til problemet.