Hvad er symptomerne på vrede?

Alle reagerer anderledes, når de bliver vrede, så symptomerne på vrede er varierede. Nogle mennesker viser ikke åbenlyse fysiske tegn på vrede, men kan føle sig varme og begynder at trække vejret hurtigere. Nogle reagerer straks på en situation, der gør dem vred, mens andre kan opleve en langsom opbygning af vrede følelser. Fysiske symptomer kan omfatte en hurtigere hjertefrekvens og svedtendens. Hvis en person ikke er i stand til at forhindre en udbrud som følge af vrede, så kan symptomer omfatte voldelige sprog, ødelæggende adfærd og aggressive udbrud.

Vrede er en naturlig følelse, og det store flertal af mennesker er i stand til at kontrollere det. Nogle mennesker oplever dog så stærke følelser af vrede, at de ikke er i stand til at kontrollere deres handlinger. Dette kan føre til problemer i hverdagen, især hvis personen ikke forstår at overdreven vrede kan føre til forholdsproblemer. Det første skridt til at kontrollere problemet er at kende og forstå symptomerne på vrede.

Når nogen begynder at føle vrede, kan han eller hun opleve en række følelser. Disse er de vigtigste symptomer på vrede, og at identificere dem gør det ofte muligt for personen at forsøge at forhindre en udbrud eller anden vred adfærd. Forskellige mennesker oplever forskellige følelser, når de bliver vrede, men en følelse af spænding og en stigende følelse af stress er to af de mest almindelige.

Der er en række fysiske symptomer på vrede. Disse kan omfatte knusende næver, ofte ubevidst og en stigning i hjertefrekvensen. En person, der bliver vred, kan også føle sig varm eller begynde at svede. Nogle mennesker oplever fysiske symptomer før enhver udbrud, som gør det muligt for dem at forhindre en negativ eller misbrugende reaktion på en situation.

Mange andre symptomer på vrede kan være til stede, selv om de præcise symptomer varierer fra person til person. Potentielle symptomer kan omfatte slibning af tænder, rystende hænder, gåsebud og en hurtigere vejrtrækningshastighed. En person med et vrede problem er måske ikke bevidst opmærksom på disse symptomer, indtil de er påpeget.

Hvis en person ikke er i stand til at kontrollere sin vrede, så kan symptomer blive meget mere mærkbare. Personen vil sandsynligvis have en pludselig negativ udbrud over for en bestemt person, som regel en elsket eller den person, der ses som årsagen til problemet, og kan blive misbrugende. Nogle mennesker med vrede problemer kan blive ødelæggende og kan skade omgivelserne. Andre symptomer omfatter at blive søde og trække sig ud af sociale situationer.