Hvad er symptomerne på en koffeinallergi?

Symptomerne på koffeinallergi kan påvirke både individets fysiske og mentale velfærd. Nogle af de fysiske problemer omfatter hudproblemer, hovedpine og hjertebanken. Andre symptomer omfatter humørsvingninger, manglende evne til at fokusere og hallucinationer. På grund af disse symptomer karakteriseres de ofte for andre psykiske problemer som depression, ADD eller skizofreni. Selvom mange af symptomerne synes at være harmløse, bør de ikke ignoreres.

En koffeinallergi kan opstå, når en overskydende mængde koffein forbruges regelmæssigt. Jo mere koffein der forbruges, jo mere tolerante bliver, men denne tolerance kan i sidste ende føre til koffeinintolerance. Når det sker, kan kroppen ikke metabolisere koffein som den burde, og dermed ender den op med at blive absorberet af organerne. Som et resultat kan selv en lille mængde koffein udløse en opblussen af ​​symptomerne.

En overskydende mængde koffein er kendt for at øge hjertefrekvensen hos nogen, uanset om personen har en koffeinfølsomhed. Effektens sværhedsgrad afhænger af hver enkelt person, da nogle er i stand til at tolerere mere end andre. Andre almindelige symptomer omfatter hudforhold, såsom udslæt, eksem og acne. Migræne hovedpine og bryst og muskelsmerter er også indikatorer for en koffeinallergi.

Hævelse er en anden negativ reaktion på koffein. Dette kan forekomme i tungen og halsen, såvel som i øjnene. Hvis hævelsen opstår i halsen, eller hvis brystet føles stramt, kan det gøre det svært for den enkelte at trække vejret. En allergi mod koffein kan også producere symptomer som forkølelse og andre symptomer, der efterligner forkølelse eller influenza.

For de fleste individer hjælper koffein generelt med at forbedre humør og koncentrationsniveauer, når det tages i moderation. Når en koffeinallergi er til stede, forekommer det modsatte imidlertid og kan lade den enkelte ikke være i stand til at fokusere, forvirre og irritere. Tab af fokus og koncentration ligner symptomerne på ADD, og ​​det er derfor ofte fejldiagnostiseret og behandlet som sådan. Hertil kommer, at de ændrede tilstande i sindet ofte fører til angst og depression.

I mere alvorlige tilfælde er personen tilbøjelig til at opleve hallucinationer og mani. Denne type adfærd er ofte misdiagnosed som skizofreni eller bipolar lidelse. Et anfald, som er en tilstand, hvor den elektriske funktion i hjernen bliver forstyrret, kan også forekomme i alvorlige reaktioner på koffein.

Kaffe er en af ​​de mest almindelige drikkevarer med koffein, men der er mange andre drikkevarer, såsom energidrikke, læskedrikke og te, der også indeholder koffein. Fødevarer med koffein inkluderer chokoladebjælker og alt hvad der indeholder chokolade, såsom chokoladekage eller chokoladeis. At undgå koffein kan ikke være mulig for nogle, men nedsættelse af indtaget reducerer risikoen for koffeinallergi.