Hvad er symptomerne på en flydende nyre?

En flydende nyre, medicinsk kendt som nefroptose, er en medicinsk tilstand, hvor nyren bevæger sig nedad i bækkenets bækkenområde, især når en person står. Nogle patienter oplever ingen bivirkninger fra denne tilstand, mens andre kan have en række vanskeligheder. Nogle af de mest almindelige symptomer er smerte, kvalme og ændringer i blodtrykket. Der kan også være protein eller blod i urinen, selvom det typisk kun kan påvises ved rutinemessige urintest på en læge kontor. Eventuelle spørgsmål eller bekymringer om potentielle flydende nyresymptomer skal diskuteres med en læge eller anden læge.

Smerter er det hyppigst rapporterede symptom forbundet med tilstedeværelsen af ​​en flydende nyre. Ubehaget er typisk mærket i ryggen eller siden, selv om abdominalsmerter også almindeligvis rapporteres. Denne smerte er normalt kedelig og har tendens til at komme og gå, og bliver ofte værre under eller efter fysisk aktivitet. Nogle patienter kan opleve så alvorlig smerte, at der kræves over-the-counter eller receptpligtig medicin, især hvis smerten bliver konstant snarere end intermitterende.

De delikate blodkar i den flydende nyre kan blive vridd eller komprimeret, hvilket fører til en potentiel medicinsk krise. Disse symptomer involverer ofte svære mavesmerter, der kan komme pludselig op. Feber, kulderystelser og kvalme er ofte til stede, når denne komplikation opstår. Nød lægehjælp er nødvendig, når disse symptomer udvikler sig, da forvrængede blodkar kan forårsage, at den berørte nyre holder op med at virke ordentligt og kan endda føre til en livstruende medicinsk situation.

Træthed, hovedpine og synsforstyrrelser forekommer nogle gange som følge af at have en flydende nyre. Mave-tarmproblemer kan opstå, herunder kvalme, vedvarende halsbrand eller opkastning. I nogle tilfælde kan patienten bemærke blod i opkast. Gastrointestinale forstyrrelser, der opstår på grund af denne tilstand, er ofte værre efter at have spist eller når de pludselig stiger fra en siddende stilling.

Eventuelle symptomer, der kan indikere tilstedeværelsen af ​​en flydende nyre, skal drøftes hos en læge for yderligere medicinsk evaluering. Diagnostiske test såsom røntgenstråler er normalt nødvendige for at bekræfte en mistænkt diagnose. Over-the-counter eller receptpligtig medicin giver ofte tilstrækkelig smertelindring, selv om nogle patienter kan fortsætte med at have ubehagelige smerter på trods af medicin. Når dette sker, kan det være nødvendigt med kirurgisk indgreb for at forhindre nyrerne i at bevæge sig rundt og dermed stoppe smerten.