Hvad er fordele og ulemper ved kolloid sølv for herpes?

Genital herpes er en seksuelt overført tilstand, der er forårsaget af herpes simplex virus og kan forårsage blærer og sår i kønsområdet. Kolloidalt sølv er et middel mod vand infunderet med sølvpartikler. Det bruges til at ødelægge bakterier og øge immunsystemet og kan også anvendes topisk til nedskæringer og udslæt. Brugen af ​​kolloid sølv til herpes er stadig op til debat, men der er en række bivirkninger forbundet med brugen af ​​dette præparat. Det anbefales at bruge kolloidalt sølv under en læge.

Langsigtet brug af kolloid sølv kan nogle gange føre til argyria, hvilket er en betingelse forårsaget af over eksponering for medicinske sølvformler. Når dette sker, kan sølvsalte begynde at danne sig i øjne, hud og organer og gøre huden til en blågrå farve. Det kan lokaliseres eller generaliseres og dække hele kroppen. Argyria var mere udbredt i fortiden, da orale lægemidler blev infunderet med sølv. Med spredning af kosttilskud indeholdende sølv, kunne denne tilstand være stigende igen.

Der er ingen medicinske beviser, der støtter påstand om, at kolloid sølv kan være en effektiv behandling. Nogle af producenterne hævder, at brugen af ​​kolloid sølv til herpes er en effektiv behandling stammer fra påstanden om, at det er et naturligt antibiotikum. Det siges at udrydde bakterier samt bidrage til at forebygge infektion. På den måde kan det antages at behandle tilstande som candida og reducere de bivirkninger, der er forbundet med herpes. Det siges at fremskynde helbredelsesperioden og er smertefri, når den appliceres topisk på huden.

Nogle mennesker er allergiske over for sølv og bør ikke drikke eller anvende løsningen overhovedet. For dem der kan tolerere sølv, har det ikke nogen indflydelse på dem negativt, medmindre det forbruges i store mængder over en periode. Nogle af bivirkningerne ved at tage kolloid sølv for herpes på vedvarende grundlag kan omfatte hudirritationer, maveforstyrrelser, træthed og hovedpine. Mere alvorlige er anfald og nyrekomplikationer.

Andre potentielle risici ved at anvende kolloid sølv til herpes kan nedsættes effektiviteten af ​​ordinerede lægemidler. Dette kan være tilfældet med visse antibiotika, og det er grunden til, at det er vigtigt at konsultere en læge, når du bruger kolloidalt sølv som et alternativ til medicinering. Kolloidale sølvprodukter er generelt tilgængelige i sundhedsfødevarebutikker i visse lande, men det kan være ulovligt for marketingfolk at udnytte løsningen som en medicinsk behandling.