Hvilke faktorer påvirker sædregeneration?

Flere faktorer kan påvirke sædregenerering. Fysisk og psykisk sundhed har direkte indflydelse på reproduktion af sæd. Vitaminmangler er også bemærket til ikke kun at påvirke sædgengivelse, men også sædets sundhed. Fysiske aggressorer, som stramme tøj og overdreven varme, og kan også reducere regenereringshastigheder.

Sperma er den mandlige reproduktive celle, der produceres 24 timer i døgnet i den sædvanlige vesikel, et par kirtler placeret bag blæren. Generelt vil en mand have ca. 20 millioner sædceller per milliliter sæd, hvoraf ca. 50% vil være aktive. Den anden halvdel af sæden vil normalt være sovende eller have en uregelmæssig form for dem, der deaktiverer dem fra effektivt at rejse op i kvindens reproduktive system.

Fysisk, mentalt og følelsesmæssigt velvære har direkte indflydelse på sædregenerering. En balanceret kost med rigeligt vandforbrug vil medvirke til at skabe det optimale miljø til sædproduktion. Fysisk eller følelsesmæssig stress af enhver art har været kendt for at have negativ indflydelse på hormonet, der producerer sæd, hvilket resulterer i lav produktion. Relationer dynamik i et ægteskab eller partnerskab kan også påvirke sædregenerering med berigende, tilfredsstillende forhold, der er kendt for at forbedre rigensen for sæd og sædproduktion.

Mineral og vitamin mangler kan også påvirke sædproduktion med mangler i C-vitamin, zink og folsyre, der påfører en særlig risiko. Normalt forbrug af disse næringsstoffer kan ikke kun bidrage til at forbedre sædproduktionen, men det kan også forbedre sædmotilitet og morfologi. Spermmotilitet er defineret som den wiggling, fremadgående bevægelse af cellen, som er nøglen til at nå og befrugte ægget. Cellens størrelse og form er defineret som sædmorfologi, hvor visse mineraler som zink er kendt for at hjælpe med at stabilisere den cellulære struktur i sædcellerne.

Nogle eksperter mener, at det umiddelbare område omkring testiklerne har en direkte indvirkning på sædregenerering. Højere temperaturer kan sænke sædproduktionen og kvaliteten. Cremaster-muskelen er en fiber i pungen, som kontrakterer testiklerne tættere eller længere væk fra kroppen og hjælper med at regulere deres temperatur. Stramme, trange bukser, som nogle jean-stilarter, har tendens til at tvinge testiklerne til at være tættere på kroppen, hæve deres temperatur og utilsigtet gøre funktionen af ​​cremaster muskel ubrugelig. Overdreven sauna og hot tub-sessioner kan også påvirke sædregenerering.