Hvad forårsager brystsmerter ved indtagelse?

Brystsmerter kan have mange årsager, men det bør aldrig tages let. Selvom nogle typer brystsmerter er gennemsigtige, kan andre forekomme i forbindelse med en specifik opgave, såsom at sluge. Flere forskellige muskler og andre dele i halsen og brystet samarbejder for at fremkalde svaleffekten, og forstyrrelser af nogen af ​​disse processer kan resultere i smerte. Vanskeligheder omkring esophagus i særdeleshed kan lette brystsmerter ved indtagelse.

Spiserøret er porten fra halsen til maven. Som med enhver kropsdel ​​er dette lange rør underlagt enhver form for infektion, belastning eller skade. Sommetider kan spiserøret simpelthen spasmeres og forårsage smerter i brystet i nærheden af ​​abdominalområdet. Selvom eksperter ikke har bestemt, hvad der præcist forårsager disse spasmer, synes fødevarer eller drikkevarer af ekstremt varm eller kold natur at være skyldige i mange tilfælde. Andre lignende lidelser forårsaget af unormalt bevægelige spiserørmuskler omfatter achalasia og nødderørspiserør.

Andre områder i brystet, især nerver og muskler, kan blive betændt, hvilket fører til smerter i brystet ved indtagelse. For eksempel, i en tilstand kaldet costochondritis bliver leddene, hvor ribben er knyttet til brystbenet, ømt. Enhver bevægelse i dette område, herunder bevægelse induceret ved at synke, vil sandsynligvis forårsage brystsmerter. Pinched nerver kan forårsage lignende problemer. Ud over at synke kan andre bevægelser som vejrtrækning forårsage smerte.

Spiserelateret brystsmerter ved indtagelse er ofte en indikator for gastroesophogeal reflux disease (GERD). Denne tilstand opstår, når syre fra maven skubber ind i spiserøret. Indtagelse af mad eller drikke vil forværre denne proces på grund af øget syreproduktion. Smerten kan forveksles med halsbrand, og hvis den bliver ubehandlet, vil den komme igen. Denne form for smerte er ofte forbundet med brændende smerter i midten af ​​brystet, omkring brystbenet. Isolerede udbrud af halsbrand kan forårsage lignende forstyrrelser.

Kronisk GERD kan skabe esophagitis eller inflammation i spiserøret. Andre årsager til denne særlige lidelse spænder fra viral infektion til irritation forårsaget af indsættelse af medicinske rør i halsen. Hvis anti-halsbrand medicin ikke lindre brystsmerter, kan en esophageal tilstand være skylden. Selv om der findes undtagelser i en hvilken som helst tilstand, er brystsmerter, der udelukkende er relateret til at sluge, ikke typisk et hjerteproblem.

Brystsmerter ved indtagelse kan også findes efter starten af ​​en hiatal brok. I modsætning til GERD eller esophagitis skyldes denne tilstand en fejlfunktion i maven i stedet for spiserøret. Smerter i dette tilfælde resulterer i, når maven skubber ind i brystet forbi membranen, musklen, der adskiller halsen fra det nedre fordøjelsessystem. Spise og sluge vil sandsynligvis forværre smerten ved en hiatal brok.

Behandlingerne varierer afhængigt af den specifikke årsag til brystsmerter. Farmaceutiske eller kirurgiske indgreb kan være påkrævet i nogle tilfælde, mens andre forhold kan lindre med tiden eller en simpel ændring af kost. Ethvert udseende af blod, vejrtrækningsvanskeligheder eller andre unormale symptomer i kombination med brystsmerter bør dog nødvendigvis genoptages hos en læge.