Hvad kan jeg gøre ved tilbagegående tandkød?

Gingival recession, eller tilbagegående tandkød, er en tilstand, hvor tændernes rødder bliver udsatte på grund af tab eller krympning af tyggegummivæv. Behandling af tyggegummi recession er vigtigt, ikke kun for komfort, men også for at bevare sundheden i dine tænder. Venstre ubehandlet, denne tilstand kan føre til større risiko for tandaffald og andre mundtlige tilstande som en dårlig bid, ømt kæbe, periodontal sygdom og tandlid. Afhængig af graden af ​​recession omfatter behandlinger skiftende børstevaner, dyb rensning af en tandlæge og tandkirurgi for at reparere tandkødskaden.

Selvom tilbagegående tandkød er typisk en normal del af aldringsprocessen hos dem over 40, kan mange mennesker bemærke dem meget tidligere end det. Nogle gange kan tandkødsgeneration identificeres ved synet eller ved at mærke toppen af ​​tænderne på tandkoglen. Mange mennesker med tilbagegående tandkød har lyst til at tænde deres tænder øverst. Ubehag er et andet almindeligt symptom på tilbagegående tandkød, fordi den udsatte øverste del af tanden er meget mere følsom end resten, hvilket gør det ubehageligt at spise varme eller kolde fødevarer og væsker.

Behandlingen af ​​tilbagegående tandkød afhænger af, hvad der forårsager recessionen. Hvis det skyldes ukorrekte tænder, kan en ortodontist være i stand til at hjælpe med beslag eller andre apparater. For dem, der lider af tilbagegående tandkød på grund af overdrevent overdreven børstning, overvej at skifte til en blødere børste tandbørste og spørg din tandhygiejniker for tips til forbedring af din teknik. Forløbet af tilstanden kan sænkes ved at holde op med at ryge og børste regelmæssigt. I tilfælde af en person med periodontal sygdom er behandling af den underliggende tilstand en stor del af behandlingen af ​​tyggegummi-recessionen.

For dem med alvorligt receded tandkød kan en graft fra en anden del af munden være den eneste mulighed for behandling. Hvis skaden ikke er lige så dårlig, kan en tandlæge rense huller eller huller i tænder og tandkød og derefter fylde dem ind med et materiale, som stopper tandkødene, og falder yderligere og stimulerer genvækst.

Urte- eller homøopatiske behandlinger tilbyder mindre invasive løsninger. Populære homøopatiske midler omfatter massage din tandkød med sennepolie dagligt, eller ved hjælp af en opløsning af kaliumfos, nat sulph og silicea på tandkød. Merc sol anbefales også nogle gange. Sørg for at lave din egen forskning; urte- og homøopatiske midler er ikke reguleret af US Food and Drug Administration (FDA), og det er gavnligt at være opmærksom på eventuelle bivirkninger eller situationer, hvor bivirkningen kan være kontraindiceret.

Regelmæssige rengøringer for at fjerne plaqueopbygning samt behandlinger for mulig periodontal sygdom bør udføres, hvor det er relevant. Selv om nogle mennesker er tilbøjelige til at gendanne tandkød på grund af arvelighed, kan for tidlig tandkødsløsning forebygges med korrekt mundhygiejne, herunder daglig børstning, tandtråd og regelmæssig besøg hos en tandlæge. Mange tandlæger anbefaler patienter at koncentrere sig mest om korrekt tandtråd, og siger, at det er endnu vigtigere end børster alene. De, der har mindre eller alvorlig tyggesygdom, især dem med ledsagende tyggegummi-recession, bør regelmæssigt undersøges af deres tandlæge for at kontrollere lommerne i tyggegummi samt knogletab. Forebyggelse, tidlig diagnose og aggressiv behandling hjælper alle med at undgå tab af tænder og tilbagegående tandkød.