Hvad forårsager tommelfingeren?

Muskelstrækninger er tilstedeværelsen af ​​ukontrollable muskelkontraktioner, der kan være midlertidige eller kroniske. Når dette sker i tommelfingeren, kan det kaldes tommelfingeren, og det kan forekomme af forskellige årsager, herunder overbrug af musklerne fra at spille videospil eller teksting, ernæringsmæssige mangler, karpaltunnelsyndrom eller begrænset blodgennemstrømning. Andre årsager kan omfatte neurologiske lidelser, bivirkninger fra receptpligtige lægemidler, angst eller en kronisk tilstand af spænding. Muskel sammentrækninger er meget almindelige, og de fleste tilfælde af tommelfingeren er godartede, men løbende rykker indikerer en alvorlig tilstand.

Gentagne bevægelsesskader er en meget almindelig årsag til tommelfingeren. Videospilmoduler og fjernbetjeninger, mobiltelefoner og andre elektroniske gadgets kræver unaturlig og konstant brug af tommelfingeren, irriterende nerverne, der styrer tommelfingermusklerne. Tommelfingeren kan udvise irriterende muskelkontraktioner, prikken, brændende smerter eller tendinitis fra den konstante stress.

Karpaltunnelsyndrom, en type nervetrauma, hvor medianernen er uretmæssigt komprimeret, kan forårsage tommelfingeren, men er normalt forbundet med håndledssmerter eller brændende i håndleddet. Gentagne bevægelseskader og karpaltunnelsyndrom er normalt lettet, når de krænkende handlinger ophører, selv om karpaltunnelsyndrom kan have underliggende årsager, der spænder fra genetiske faktorer til mere alvorlige fysiologiske faktorer såsom fibroider.

Tommelfingeren kan skyldes en ubalance af elektrolytter fra ernæringsmæssige mangler i kosten. En mangel på calcium eller magnesium har vist sig at forårsage muskelspasmer og kramper i hele kroppen, herunder i tommelfingeren. Narkotika bivirkninger kan også få fingrene og tommelfingerne til at spasme. Narkotika som kortikosteroider, østrogener, diuretika og koffein stimulerer musklerne, hvilket kan indlede træk. Ekstrem angst frigiver hormoner, der forstyrrer balancen i nervesystemet, hvilket forårsager muskelspasmer, der kan omfatte tommelfingrene.

Kronisk tommelfingeren med et gradvist tab af muskelkoordinering er normalt et tegn på mere alvorlige neurologiske lidelser. Amyotrofisk lateralsklerose (ALS), også kendt som Lou Gehrigs sygdom, er en progressiv og svækkende nervesygdom. ALS symptomer plejer at begynde med muskelspasmer i brystet og ribben området, som går ned i armen og undertiden rammes tommelfingeren. Multipel sklerose og Parkinsons syndrom påvirker også nerverne, der styrer musklerne, herunder tommelfingeren. Selvom mange tilfælde af tommelfingeren er godartede og forårsages af miljømæssige faktorer, kræver løbende spasmer, som bliver mere og mere alvorlige, en medicinsk diagnose til at bestemme den underliggende årsag.