Hvad forårsager skulderpine?

Skulderpine kan skyldes et vilkårligt antal tilstande, belastninger eller skader. Øvelse kan medføre ømhed eller ømhed i skuldrene, hvilket er et simpelt problem, der nemt kan løses. Gigt kan danne sig i nakke og ryg, såvel som i skulderled, som kan være meget vanskeligere skulderpine for at slippe af med. Andet skulderpine skyldes simpelthen alderen, da musklerne svækker og sener kan klare mindre stress, er skuldrene tilbøjelige til at smerte, når de bliver overbrugte eller når de bruges regelmæssigt. I yngre mennesker er skader måske den mest almindelige årsag til smerter overalt i kroppen, ikke bare skuldrene.

Under fysisk aktivitet samles muskler hurtigt. Hvis musklen trækker sig for hurtigt eller i en akavet bevægelse, kan der opstå muskelbelastning. Dette kan forårsage smerter i skuldrene og er almindeligt i sport, der kræver en kaste bevægelse. Muskelen kan svulme eller blå mærke, hvilket fører til en bankende eller kedelig smerte i skuldre og arme. Korrekt konditionering kan hjælpe med at forhindre sådanne skader, som kan strække før og efter fysisk aktivitet. Over disken kan smertestillende medicin hjælpe med at lindre nogle af smerten i dette tilfælde, og ved at bruge RICE-behandlingen – Rest, Ice, Compression og Elevation – kan man holde hævelse ned og derved bidrage til at lindre smerten.

Efter træning kan mælkesyre opbygges i musklerne. Mælkesyre er et biprodukt af brændt glykogen, som er kroppens brændstof til valg under fysisk aktivitet. Mælkesyreopbygning kan føre til en fornem eller stiv følelse, der forårsager skulderpine i timer eller dage efter en træning. Drikker masser af væsker før, under og efter træning kan hjælpe med at forhindre sådan skulderpine, som det kan være korrekt kost og konditionering. Mange atleter deltager i mælkesyre tærskel træning, som hjælper kroppen udføre på højere niveauer under mælkesyre opbygning.

Nogle skulderpine skyldes aldring. Det er helt normalt, at muskler og sener svækkes med alderen, og det betyder, at muskler og sener er mindre forberedt til at håndtere stress forbundet med almindelig fysisk aktivitet. Knoglerne i skulderen bærer også med alderen, og knoglesporer kan danne sig i leddene. Bonesporer er skarpe knogleafsnit, der kan gnide mod nerver, muskler, sener eller andre områder af kroppen, hvilket giver en smertefuld fornemmelse gennem skulderen. Gigt kan også forekomme med alderen. Som ledbåndene mellem knoglerne i en ledd svækker, slides eller forsvinder, vil knogle sandsynligvis gnide på knogle og forårsage smerte i smerter eller smerter.