Hvad forårsager morgen sygdom?

Morgenssyge er standardbetegnelsen anvendt på kvalme og opkastning under graviditeten. Selv om det kaldes morgenkvalme, og mange kvinder finder kvalme og opkastning værre om morgenen, kan det forekomme når som helst på dagen. Morgenssyge forsvinder normalt i slutningen af ​​første trimester, hvilket giver mulighed for fordøjelsesbesvær og halsbrand i tredje trimester, når livmoderen er udvidet for at imødekomme voksende fosteret og lægge pres på det øverste fordøjelsesspor.

De fysiske årsager til morgenkvalme er ikke klart kendt, men det er tydeligt forbundet med de hormonelle og fysiske ændringer, som en kvindes krop undergår under graviditeten. En teori er, at stigningen i hormonet humant choriongonadotropin (hCG) er den primære årsag til morgensyge. En anden mulig årsag til morgenkvalme er øget følsomhed over for lugte. En lugt, der muligvis ikke har været offensiv før graviditeten, kan pludselig blive kvalme, der udløser gagrefleksen. Dette kan også være forbundet med en stigning i hormoner, især østrogen, men er stadig ukendt.

En kvindes gastrointestinale system kan reagere mærkeligt på de ændringer, der opstår under graviditeten. Odds er, at morgenkvalme skyldes en kombination af øget hormonniveau og fysiske ændringer. Nogle undersøgelser tyder på, at morgenkvalme er et tegn på en sund graviditet og sænker risikoen for komplikationer senere.

Næsten tre fjerdedele af gravide har morgenmangel på et eller andet tidspunkt og under graviditeten. Det er mere almindeligt i første graviditeter, men kan også ske i efterfølgende graviditeter. Den mest almindelige behandling for morgenkvalme er at grine og bære den.

Det kan bidrage til at eliminere fødevarer, der udløser kvalme eller er krydret eller fed. Spise en intetsig diæt hjælper mange kvinder med at komme igennem morgenperioden. Du kan også prøve at spise små portioner oftere og undgå store måltider alt sammen.

Hvis du oplever morgesyge uden lindring, kan du måske tale med din læge om at skifte prænatale vitaminer eller om at tage vitamin B6. Selv om effektiviteten af ​​vitamin B6 på morgenmangel ikke er bevist, har det vist sig at hjælpe nogle syge. Tal med din læge, før du begynder at tage nogen vitaminer eller medicin under graviditeten.

Hvis du lider af morgenmangel så alvorligt, at det påvirker din evne til at spise eller udgør en risiko for dehydrering, kan du have en mere alvorlig tilstand, der kan påvirke din graviditet og din baby. Alvorlig eller overdreven opkastning under graviditeten skal behandles af en læge. Hvis du er nyligt gravid og ikke har en læge, men har alvorlig morgenkvalme, skal du kontakte din læge eller besøge beredskabsrummet. Dehydrering under graviditet kan være alvorlig.