Hvad forårsager midlertidig lammelse?

Årsager til midlertidig lammelse kan omfatte skade på hjernen eller nervesystemet, nogle sjældne genetiske sygdomme, reaktioner på medicin og begrænsninger af blodgennemstrømning. Når folk oplever et midlertidigt tab af følelse eller motorisk kontrol i et område af kroppen, kan det blive nødvendigt at blive evalueret af en læge, da det er muligt, at det kan blive et permanent problem. Personer, der vides at være i fare, kan rådes om de skridt, de kan tage for at undgå eller mindske chancerne for at udvikle lammelse.

En årsag til denne betingelse er faktisk helt naturlig. Når mennesker er i hurtig øjenbevægelse (REM) søvn, bliver kroppen midlertidigt lammet på grund af signaler sendt gennem nervesystemet for at forhindre problemer som at sparke og blive skadet. Nogle gange oplever dette system, og folk oplever lammelse på forskellige stadier af søvn eller mens de er vågen.

Skader på hjernen og nervesystemet, herunder slagtilfælde, diabetisk neuropati og knuste nerver, kan alle medføre midlertidig lammelse. Nogle progressive neurodegenerative sygdomme er forbundet med periodisk lammelse, som i sidste ende udvikler sig til et permanent problem. Patienter, der oplever nedsat sensation sammen med andre neurologiske symptomer som forvirring, må muligvis vurderes for hjerneskade, mens personer, der oplever fysisk traume som brud og kraftige slag, kan opleve forbigående lammelse forårsaget af nerveskader.

Visse medikamenter er paralytika, og kan faktisk anvendes specifikt af denne grund, som det fremgår af generel anæstesi. Andre er kendt for at forårsage lammelse eller midlertidig lammelse som en bivirkning. Patienter på disse lægemidler advares om risikoen. En anden årsag til midlertidig lammelse kan være en afbrydelse af blodtilførslen, hvilket fører til midlertidig muskel dysfunktion. Gendannelse af blodforsyningen bør løse problemet.

Nogle infektioner kan få en person til at blive midlertidigt lammet, og det kan også genetiske tilstande, der kan få folk til at opleve neurologiske problemer som reaktion på miljøfaktorer som kulde eller varme. Andre forhold kan forstyrre balancen af ​​elektrolytter i kroppen, der forstyrrer nervens funktion eller muskelbevægelser. Lammelse er også blevet observeret hos mennesker, der er i stater med ekstrem følelsesmæssig lidelse. Der er intet funktionelt galt med disse patienter, men de oplever midlertidig lammelse som en stressreaktion på en situation.

Når en patient udvikler midlertidig lammelse, kan en neurolog konsulteres for at gennemføre en grundig patientevaluering og kontrollere eventuelle indlysende årsager. Årsagen kan behandles. Manglende følelse og bevægelse kan også potentielt være et tegn på, at en progressiv medicinsk tilstand bliver værre.