Hvad forårsager krakkede negle?

Der er forskellige årsager til krakkede negle, den mest almindelige er en form for ernæringsmæssige mangel. En kost, der mangler i visse vitaminer som vitamin C, vitamin A og vitamin B-12, kan medføre, at negle bliver skør og knækker lettere. Calcium, biotin og protein er også vigtige næringsstoffer til at holde negle i optimal stand. Sprukne negle kan også forekomme hos personer, der gør hårdt arbejde med deres hænder. Dehydrering kan føre til krakkede negle. Kvinder i menopausal alder kan udvikle beskadigede negle eller negle, der bryder og knækker ofte.

For personer, der ikke holder deres hud korrekt hydreret, kan tørhed føre til sprøde negle, der nemt knækker. Dette kan afhjælpes nemt ved at anvende en slags fugtighedscreme direkte til neglene. Tørre fingernegle eller tånegle kan dagligt behandles med en over-the-counter fugtighedscreme. Alternativt kan en dab eller to vegetabilsk olie hjælpe med at reparere tørre og revnede negle ved at genopfylde fugt. Denne metode er sikker nok til at blive gjort op til tre gange dagligt.

For at modvirke virkningen af ​​krakkede og tørre negle, bør man drikke rigeligt med vand. Ikke alene vil neglenes tilstand blive bedre, huden bliver også mere sund. At skære tilbage på sukker kan også hjælpe neglene helbrede.

De, der arbejder med deres hænder ofte, kan mærke, at deres negle knækker ofte. Vejen for at forhindre dette er at beskytte hænderne med et robust par handsker. Dette er især vigtigt, mens havearbejde. Hyppige håndvask kan også tørre fingerneglerne, hvorfor det er vigtigt ikke at bruge hårde sæber eller alkoholbaserede håndrensere for ofte.

Fingernail bidning kan også forårsage revne negle. En simpel løsning ville være at bryde vanen med neglebidning. Dette vil gøre det muligt for fingerneglerne at helbrede og regrow til en sund tilstand. Andre dårlige vaner og misbrug til neglene kan gøre dem tilbøjelige til at gå i stykker. Dette kan omfatte brug af ens fingernegle til at åbne pakker eller ridseflader.

En kost, der mangler i væsentlige næringsstoffer, kan også bidrage til krakkede negle. Udover at sikre en ordentlig diæt kan det tage en god kvalitet med flere vitaminer og mineraltilskud, der kan helbrede sprøde og krakkede negle. Tilføjelse af mere calcium og protein til kosten kan også hjælpe.