Hvad forårsager bulende diske?

En række ting kan forårsage bølgende skiver, lige fra degenerative spinal sygdomme til alder. Nogle af de mulige årsager ligger inden for individets kontrol, mens andre ikke er meget lette at forebygge, selvom man tager godt af kroppen og holder øje med rygsøjlen, kan risikoen for at udvikle denne tilstand minimeres. I tilfælde af at der opstår en udbulende disk, skal en læge konsultere for at diskutere behandlingsmulighederne, da spinalbetingelser kan blive problematiske, hvis de ignoreres.

Lægerne skelner mellem udbulende diske og hernierede diske, men lægfolk bruger ofte vilkårene ombytteligt. I begge tilfælde bliver skiverne af blødt materiale, som normalt dækker hvirvlerne, forskudt, hvilket fører til fremspring af skiven fra rygsøjlen. Herniated discs er kendetegnet ved et brud på den hårde ydre membran, hvilket får det bløde materiale til at bukke ud, mens de udbydende skiver forbliver indeholdt, men de er i fare for herniation. Nogle mennesker har udbulende diske og kender det ikke, mens andre får smerter, som disken presser på deres nerver. Behandlinger for denne tilstand varierer afhængigt af deres placering og sværhedsgraden.

En af de største risikofaktorer for bulging discs er alder. Når folk bliver ældre, mister deres organer elasticitet, og membranen, der dækker det bløde materiale inde i disken, kan blive svagt, så disken kan bøje ud. Ældre mennesker er også mere udsatte for tårer i denne membran, også på grund af tab af elasticitet.

Degenerative sygdomme er en anden førende årsag til denne tilstand. En masse belastning sættes på rygsøjlen i hele ens livstid, og hvis der opstår en degenerativ sygdom, som det er almindeligt hos ældre mennesker, kan dette sætte diskerne i fare for at bøje sig eller blive hernierede.

Stam på ryggen kan føre til udbulning af skiver. Nogle klassiske årsager omfatter stressfulde job, der indebærer en masse bøjning og bøjning, enhver karriere, der indebærer tung løft og job, hvor folk er på deres fødder i længere tid. I alle disse tilfælde kan diske blive alvorlige problemer, hvis folk fortsætter med at arbejde gennem smerten, da belastningen kan øge udbulingen eller føre andre disker til at starte udbulning også.

Højde ser ud til at være en risikofaktor, hvor højere personer er mere tilbøjelige til at bøje skiver, og vægten kan også blive et problem, da vægten lægger pres på ryggen. At lave øvelser, der fremmer kernestyrke og spinal fleksibilitet, synes at hjælpe med forebyggelse, ligesom der spiser en sund kost, der er rig på vitaminer og mineraler, da dette kan forhindre eller forsinke starten på en degenerativ sygdom.