Hvad forårsager brystsmerter?

Brystbenet, også kendt som brystbenet, er en flad ben i midten af ​​brystet. Sternum smerte kan være forårsaget af en række forskellige tilstande, herunder betændelse, leddforstyrrelser, eller nylig operation med brystkaviteten. Behandlingsmuligheder for smerter i brystbenet er varierede og afhænger af den direkte årsag til smerten, selvom over-the-counter eller receptpligtige smertestillende medicin anvendes ofte.

Costochondritis er en medicinsk tilstand, der normalt fører til brystsmerter. Costochondritis er et lægemiddelbetegnelse, der anvendes til betændelse i området i brystet, hvor brusket knytter sig til ribbenburet. Den nøjagtige årsag til denne medicinske tilstand er ikke helt forstået, selv om den kan være relateret til brystinfektioner eller gentagne skader på brystområdet. Hvil og brug af antiinflammatoriske smertestillende medicin bruges ofte til at behandle costochondritis.

Den sternoklavikale led forbinder brystbenet med kravebenet. Når denne led er beskadiget, kan smerter i brystbenet være resultatet. Ulykkesskade er den mest almindelige årsag til denne skade, og smerten opstår generelt på grund af en forvridning af denne ledd. Smerter medicin og hvile kan bidrage til at lette symptomerne, men hvis skaden er alvorlig, kan kirurgisk indgreb blive nødvendig.

Fysisk traume, herunder brud på brystbenet eller omgivende strukturer, er almindelige årsager til brystsmerter. Skader på kravebenet eller skulderbladet kan medføre smerter i brystbenet. Enhver af disse knogler brydes typisk kun på grund af kraftig traume, som det kan forekomme i en bilulykke eller en episode af forsætlig vold. Behandling for disse frakturer kræver ofte kirurgi, især hvis flere frakturer er til stede.

Patienter, der for nylig har haft nogen form for hjerteoperation, er tilbøjelige til at udvikle smerter i brystbenet, fordi brysthulen typisk under kirurgi bliver tvunget åben. De omkringliggende muskler og andre strukturer kan lide blå mærker eller mindre skade som følge heraf, hvilket forårsager smerte og ømhed, der kan vare i flere uger eller længere. Andre medicinske tilstande, der undertiden kan medføre brystsmerter, omfatter overeksponering, anstrengte muskler eller skade på ribbenene. Nogle typer af kræft, såsom brystkræft eller knoglekræft, kan føre til smerter i brystbenet. Selvom de fleste tilfælde af brystsmerter kan behandles relativt let, er det vigtigt for patienten at få en nøjagtig diagnose, så de rette behandlingstyper kan begynde så hurtigt som muligt.