Hvad er vaginale probiotika?

Probiotika er en slags “gode” bakterier, der normalt allerede er til stede i en persons fordøjelseskanalen og for kvinder i vagina. Probiotika bekæmper overvældningen af ​​dårlige bakterier. Vaginale probiotika forhindrer specifikt overvævning af candida, der er ansvarlig for gærinfektioner. De fleste vaginale probiotika gør dette med en god bakterie kaldet lactobacillus. Kvinder kan købe vaginale probiotika uden recept, men fordi probiotika ikke bør anvendes, hvis visse sundhedsmæssige tilstande er til stede, og gentagne gærinfektioner kan være tegn på mere alvorlige sundhedsproblemer, bør de først tale med deres læger.

Der findes forskellige typer og kilder til probiotika, men de mest almindelige typer af vaginale probiotika er orale kosttilskud og vaginale suppositorier. Måden og det præcise formål, som en kvinde bruger disse produkter afhænger af selve produktet og de medfølgende instruktioner. For eksempel er mundtlige probiotiske kosttilskud normalt designet til at blive taget dagligt for at hjælpe med at forhindre gærinfektioner. Nogle orale kosttilskud kan være designet til at blive taget flere gange om dagen i et vist antal dage for at lindre symptomerne på og behandle gærinfektioner. På den anden side er vaginale suppositorier normalt beregnet til at blive indsat i vagina i et bestemt antal dage med det ene formål at helbrede eller lindre symptomerne på en nuværende gærinfektion.

Vaginale probiotika kræver ikke recept. Kvinder kan finde over-the-counter vaginale probiotika hos de fleste apotek butikker, sundhed og wellness butikker, og selv i de farmaceutiske sektioner af købmandsforretninger. Mange virksomheder sælger disse typer af probiotika online via hjemmesider, og nogle sundhedskæder sælger endda probiotika gennem kataloger eller via telefon. Prisen på daglige probiotiske kosttilskud beregnet til forebyggelse af gærinfektioner svarer normalt til kostprisen for enhver anden flaske kosttilskud. Omkostningerne ved vaginale probiotika til lindring af symptomer og behandling af aktuelle gærinfektioner er sammenlignelige og undertiden billigere end traditionelle gærinfektionsbehandlinger.

Selv om vaginale probiotika er tilgængelige uden recept, er det en god ide for kvinder at tale med deres læger, før de begynder at bruge probiotiske kosttilskud. Mange sundhedspersonale råder mennesker, der har eksisterende skader i tarmene eller overvældning af bakterier i tarmene for at undgå at bruge probiotika. Probiotika anbefales heller ikke til personer med svækkede immunsystemer. Det er især vigtigt for en kvinde, der håber at finde relief fra hyppige gærinfektioner ved at bruge probiotika til at tale med sin læge. Hyppige gærinfektioner kan være et symptom på en underliggende, mere alvorlig sundhedsmæssig bekymring.