Hvad er tegn på en allergisk reaktion på vitamin d?

Tegnene på en allergisk reaktion på D-vitamin inkluderer ofte astmasymptomer og andre almindelige allergiske tegn, såsom kløende øjne og en løbende næse. En person kan også udvikle en tilstand, der påvirker huden, såsom elveblest, udslæt eller eksem på grund af denne type allergi. I ekstreme tilfælde kan patienten have en alvorlig reaktion, der omfatter hævelse i ansigtet eller halsen, nedsat blodtryk, ekstrem vejrtrækningsproblemer og svimmelhed eller svimmelhed.

De mest almindelige tegn på en allergisk reaktion på D-vitamin er dem, der involverer åndedrætssystemet. Ofte udvikler en person med denne type allergi astmatiske symptomer ved eksponering: han kan hvæses, udvikle arbejdsmæssig vejrtrækning og mærke, at brystet føles usædvanligt stramt. Åndenød og brystsmerter er også forbundet med denne type reaktion. Sådanne symptomer kan udvikle sig selv hos mennesker, der ikke har astmahistorie.

Nogle mennesker udvikler tegn på høfeber, når de udsættes for D-vitamin. For eksempel kan en berørt person udvikle kløende øjne og en løbende næse eller opleve næsestop. Nogle mennesker udvikler også kløe på ulige steder, såsom ørerne og halsen. Hoste og post-nasal dryp kan også blive problemer. Derudover kan nogle måske mærke en ophopning af ubehageligt pres i deres bihuler.

I nogle tilfælde kan en allergisk reaktion på D-vitamin forårsage udslæt eller kløende udslæt for at udvikle sig på huden, såvel som rødme og betændelse. Denne type allergi kan også bidrage til udviklingen af ​​eksem, en kronisk hudstilstand, der er markeret af tørre områder af huden, der kan forekomme skællet eller læderlignende. I nogle tilfælde vil hud påvirket af eksem udvikle brændende fornemmelser, øre væske eller bløde også.

Nogle gange lider en person en alvorlig allergisk reaktion, der kan vise sig livstruende. Denne type reaktion ledsages ofte af symptomer som hals, mund eller ansigtet hævelse, bivirkninger, åndedrætsbesvær og pulsændringer. I nogle tilfælde kan en person også opleve svimmelhed, besvimelse eller et signifikant nedsat blodtryk. Enhver allergisk reaktion må muligvis kontrolleres af en læge, men en alvorlig reaktion kræver normalt nødhjælp.