Hvad er symptomerne på reaktiv vedhæftningsforstyrrelse?

Reaktiv vedhæftningsforstyrrelse udvikler sig typisk hos børn, der følelsesmæssigt blev forsømt i en ung alder. Symptomer på reaktiv vedhæftningsforstyrrelse afhænger af barnets alder, og de så unge som et år kan vise tegn, såsom at nægte mad og ikke reagere på tilbudt interaktion. Ældre børn viser ofte stædighed, træk og vanskeligheder med at forholde sig til og interagere med andre, selv tætte familiemedlemmer.

Mange diagnosticerede individer vil vise symptomer på reaktiv vedhæftningsforstyrrelse gennem deres levetider. Da individet typisk begynder at blive forsømt af forældre eller plejere eller bliver blandet fra en fosterfamilie til en anden, er hans eller hendes evner til at danne langvarige og meningsfulde relationer alvorligt kompromitteret fra begyndelsen. Spædbørn og børn af kun få år viser ofte de første tegn, herunder at være uinteresserede i aktiviteter hos nærliggende mennesker, ikke at deltage i spil eller lege, ikke smilende og ikke fussing, når de er alene.

Efterhånden som barnet udvikler, kan disse symptomer på reaktiv vedhæftningsforstyrrelse fortsætte til en melankoli og tilbagetrækning personlighed. Børn, der lider af reaktiv vedhæftningsforstyrrelse, foretrækker typisk at være alene, og de kan blive agiterede eller vrede, når de er tvunget til at interagere med dem af samme alder. Mange af disse børn ser ud fra en social cirkel og undgår al fysisk kontakt med andre, og det fortsætter typisk gennem skole- og ungdomsårene. Børn kan også blive ekstremt manipulerende, uden hensyntagen til andre, og vil ofte lyve eller udstede falske beskyldninger for at komme ud af problemer eller få det, de ønsker.

Teenagere, der fortsætter gennem tilstanden uden hjælp, finder ofte trøst i narkotika eller alkohol. Dem, der ved, at de har problemer med ulovlige aktiviteter som stjæle og hærværk, eller med skole, vil sjældent bede om hjælp og er åbent forstyrrende af forældre, lærere eller andre autoritetsfigurer. Når de bliver tvunget til sociale situationer, er de selvfølgelig ubehagelige at tale med og relatere til andre, og de er stort set ude af stand til at danne varige venskaber eller endda forkyndende. Ofte vil de se på, at grupper af venner interagerer på en social måde, men vil ikke tænke sig at nærme sig gruppen eller tale med nogen af ​​de enkelte.

I gymnasierne synes den enkelte typisk at være bag sine kammerater i at udvikle sig på et følelsesmæssigt niveau og kan vise en af ​​to typer symptomer på reaktiv vedhæftningsforstyrrelse. Dette kan manifestere sig på to forskelligt forskellige måder. Der kan være problemer med at handle ud, det vil sige irrationel eller upassende opførsel, der er designet til at få opmærksomhed. Andre personer kan trække sig helt tilbage og vige væk fra enhver opmærksomhed. Begge typer kan muligvis ikke forstå de følelser, som andre føler, og kan vise voldelig adfærd, når de mødes med dem, der ikke forstår dem.