Hvad er symptomerne på blodpropper i foden?

Blodpropper i nogen del af kroppen kan være farlige, og en blodpropp i foden er ikke anderledes. Mange mennesker, der oplever svulmer i munden eller ødem, samt smerter eller følelsesløshed, genkender ikke disse symptomer på blodpropper. Disse symptomer og andre tegn på et problem går ofte ikke igen, før blodproppen er flyttet til en anden del af kroppen og er blevet en livstruende tilstand.

I de fleste tilfælde vil personer, der lider af blodpropper i foden, bemærke, at den ramte fod er hævet og misfarvet. Afhængigt af om blodproppen blokerer blodstrømmen, der går ind i foden eller ud af foden, kan farvningen være henholdsvis lilla eller rød. Ofret kan også bemærke, at venerne på overfladen af ​​hans eller hendes fødder ser ud til at være større end normalt. Dette udseende betegnes almindeligvis som åreknuder.

På dette tidspunkt kan offeret udvikle følelsesløshed i den ramte fod, fordi blodcirkulationen er effektivt blokeret af blodproppen. I den anden ende af spektret, kan offeret også begynde at opleve intens smerte – som er beskrevet som enten en bankende, vedvarende smerte eller en skødesmerte – når du står, går eller bøjer foden. Denne følelsesløshed eller smerte kan strække sig ind i benet, fordi den blokerede vene berøver benet af en ordentlig blodforsyning.

Tidlig påvisning og opløsning af blodpropper i foden er afgørende. Med passende medicinsk reaktion kan blodpropper behandles, og de fleste individer, der opdager dem tidligt, vil få fuld tilbagesendelse. Ved hjælp af blodfortyndere, såsom aspirin eller receptpligtig medicin, sammen med specielle terapier og teknikker, kan medicinske fagfolk normalt opløse blodpropper, før det skaber en alvorlig trussel.

Uden ordentlig lægehjælp kan en blodprop nemt flytte til hjertet og forårsage et hjerteanfald. Det kan også bryde løs og lægge sig i en vene, der fodrer hjernen og forårsager et slagtilfælde. Blodpropper, der løsnes og ankommer i lungerne, har lige så katastrofale muligheder, fordi de kan resultere i lungeemboli. Disse muligvis dødelige forhold er, hvorfor der er behov for hurtig reaktion, når man beskæftiger sig med misfarvning af fødderne, ben- og bensmerter, følelsesløshed eller andre tegn på blodpropper i foden.