Hvad er fordele og ulemper ved bryggers gær til acne?

Ved at bruge bryggersgær kan en encellet svamp, der ofte bruges til at lave øl, behandle acne, være meget effektiv, men det har også nogle ulemper. Forskning har vist, at brygersgær kan fungere meget godt ved at rydde acne, sandsynligvis på grund af det høje niveau af chrom, det indeholder. Det kan tjene som et naturligt alternativ til acnemedicin og er let tilgængeligt i flere former som kosttilskud. På den anden side kan brugen af ​​brygersgær til acne være risikabelt for mennesker med visse tilstande, herunder dem med gærallergier, dem, der er tilbøjelige til at få gærinfektioner eller dem, der tager visse lægemidler. Også selv om de fleste tolererer det godt, kan brygersgær forårsage bivirkninger, især hvis man tager for meget.

Effektiviteten af ​​bryggers gær til acne skyldes typisk dens høje kromindhold. Mineralet er kendt for at hjælpe med at stabilisere blodsukkerniveauerne ved at forbedre både insulinfølsomhed og glukosetolerance. Undersøgelser har vist, at kontrol af glukoseniveauerne hos dem med svær acne med bryggersgær kan forbedre deres hudpleje.

Et andet forsøg på at tage bryggergær til acne er, at det giver en naturlig mulighed for behandling. Acne lider er ofte afhængige af medicin, både topisk og oral, og kan endda nødt til at tage receptpligtig medicin. Ved at bruge bryggers gær kan de hjælpe dem med at undgå dette. Det er let tilgængeligt i flager, pulver, tablet og væskeformer. Ud over krom indeholder den også protein og en række B-vitaminer, der er vigtige for det generelle gode helbred.

Nogle medicinske tilstande kan gøre det umuligt for syge at bruge bryggersgær til acne, som det kan tage nogle former for medicin, så det er nok bedst at tjekke hos en læge, inden man starter en behandling. De, der er allergiske overfor gær, bør undgå det, og det kan føre til gærinfektioner hos dem, der får dem ofte. Personer med Crohns sygdom kan ikke være egnet til brug af tilskuddet. Da det kan sænke blodsukkeret, kan det medføre hypoglykæmi hos dem, der tager diabetesmedicin. Det kan også føre til en farlig forøgelse af blodtrykket hos dem, der tager monoaminoxidasehæmmere, eller MAOI’er og den narkotiske meperidin.

Brug af brygger gær til acne kan også forårsage nogle ubehagelige bivirkninger. Den mest almindelige, gas og oppustethed er typisk temmelig mild, men kan forårsage ubehag, især hvis man tager for meget. Overdreven brug kan også føre til svær hovedpine ligner migræne.