Hvad er et 2d ekkokardiogram?

Et todimensionalt (2D) ekkokardiogram er en medicinsk billedstudie af hjertet, som en læge kan anbefale for at lære mere om en hjertesygdom eller opfølgning på patientens behandling. I dette studie er hjertet, et tredimensionelt organ, gengivet i et todimensionelt billede. Der er en række tilgange til ekkokardiografi, og en patient kan have brug for flere billedstudier for at indsamle så mange oplysninger som muligt om hjertets tilstand.

En type 2D-ekkokardiogram giver et billede af hjertet i brystet ved hjælp af ultralydbølger for at hjælpe lægen med at bestemme den nøjagtige størrelse, placering og form af organet. Det er muligt at få et udsnit af indersiden af ​​hjertet ved hjælp af ultralydsbilleddannelse, at kigge inde i kamrene og identificere problemer som ventilmangeldannelser. Lægen kan også anmode om en ultralyd med Doppler-teknologi til at spore blodbevægelsen gennem hjertekamrene og de nærliggende blodkar.

Todimensionelle billeder har en tendens til at være mere begrænsede i naturen. En dygtig tekniker kan få et klart, skarpt billede af hjertet med det rigtige maskineri, men 2D-ekkokardiogrammet giver måske ikke så meget information som et tredimensionalt billedstudium. Lægen kan ikke rotere eller manipulere billedet for at se fra en ny vinkel, for eksempel og kunne derfor savne problemer, som måske er mere synlige på en anden slags billedstudie.

Når en læge anbefaler et 2D-ekkokardiogram, kan patienten spørge, hvorfor lægen mener, at testen er tilrådelig, og hvilke muligheder der er tilgængelige. Prøven kan udføres transthoracically ved at skubbe en ultralydstransducer mod brystet eller transesophageally med hjælp af en transducer, der sænkes ned i luftrøret. Transesophageal testen er mere invasiv men har tendens til at give bedre billeder. Dette kan være vigtigt for et 2D ekkokardiogram, når lægen ønsker så mange data som muligt i det flade billede.

2D-ekkokardiogrammet tager ikke lang tid. I nogle tilfælde kan en læge muligvis diskutere resultaterne med det samme. I andre skal lægen gennemgå billederne, før de mødes med patienten, og det kan måske være bedre at vente på en chance for at foretage en grundig evaluering af testresultaterne i stedet for at spekulere på, hvad der kan være synligt i billederne lige efter testen. Hvis en læge identificerer et problem, kan yderligere test hjælpe med diagnosticeringsprocessen, eller lægen kan gå videre til diagnose og anbefaling af behandlingen.