Hvad kan forårsage tidlige arthritis symptomer?

For tidlig arthritis symptomer kan udvikle sig fra gentagne bevægelser, der sætter unødig stress på brusk i led og fra skader, der skader leddene. Skader på store eller små ledd hæmmer kroppens evne til at reparere brusk, der er slidt ned for hurtigt. Det kan forårsage smertefulde stød til at vokse på leddet, kaldet for tidlig arthritis eller degenerativ arthritis.

Brusk frigiver enzymer, der hjælper med at genopbygge den til at erstatte vævet slidt væk ved normal aktivitet. Efter en skade på leddet forårsager en ubalance i enzymer brusket at degenerere hurtigere end kroppen kan reparere det. Dette kan efterlade ujævne pletter mellem knoglerne, som eventuelt kan ødelægge knoglerne.

For tidlig arthritis er mest synlig på hænder og fødder, især når fingre og tæer er påvirket. Leddene kan forekomme deformeres, med store, fremspringende støder på siderne af leddene. Et led på hånden eller foden kan blive påvirket eller flere. Tilstanden kan også forekomme i knæ, ryg eller hofte.

Der er ingen kur mod slidgigt. Læger behandler almindeligvis arthritis med antiinflammatoriske lægemidler, der også kan kontrollere smerter. Salver og cremer, der appliceres på leddet topisk, kan også tilbyde smertelindring for nogle patienter. Når for tidlige arthritis symptomer er svære, kan steroider injiceret i leddet reducere ubehag i flere måneder hos nogle patienter. Antidepressiva kan også hjælpe med at reducere depression for dem, der lever med kontinuerlig smerte.

Kirurgi er en anden mulighed for dem, der lider af for tidlig arthritis, der ikke kan kontrolleres med medicin. Kirurger kan fjerne knoglerne fra leddene og tilpasse knoglerne for at reducere mængden af ​​slid. Fælles udskiftning kirurgi er en anden mulighed for at rette tilstanden.

Mindre eller alvorlige skader på en ledd kan føre til for tidlig arthritis symptomer, der kan blive invaliderende. Når en knogle bryder sammen i et fald, ulykke eller sportsskade, kan det helbrede sig forkert og fremkalde ujævnt slid på brusk. For tidlig arthritis symptomer påvirker knæet normalt stamme fra beskadigede ledbånd, der forhindrer leddet i at bevæge sig glat. Dette er en almindelig skade set hos folk, der spiller kontakt sport.

Flere faktorer kan øge risikoen for at udvikle tidlige arthritis symptomer. Fedme, især hos personer over 45 år, kan føre til slidgigt. Enhver, der har skadet en ledd eller lider af reumatoid arthritis, står over for en højere risiko for at udvikle tidlige arthritis symptomer i en ung alder. Gigt, en tilstand, hvor kroppen producerer for meget urinsyre, kan også føre til degenerative sygdomme i den ramte led.