Hvad forårsager tilbage acne?

Tilbage acne refererer simpelthen til acne på ryggen og er forårsaget på samme måde som ansigts acne eller acne placeret andre steder på kroppen. I de fleste tilfælde vises acne først i ansigtet og senere på andre dele af kroppen, herunder skuldre og ryg. Selvom acne på bagsiden kan påvirke enhver acne lidelse, mand eller kvinde, er det mere almindeligt hos mænd.

Ligesom andre former for acne, er akne forårsaget af en infektion i hudens porer, der skyldes overaktive talgkirtler lige under hudens overflade. Da der produceres for store mængder olie, bliver porerne tilstoppede med døde hudceller, olie, sved og til sidst bakterier, som er til stede på alles hud. De tilstoppede porer kan tage form af hudorme, bumser, pustler eller endda cyster og bliver til sidst præget af rødme og betændelse forårsaget af infektion.

Acne på bagsiden kan være sværere at behandle end ansigts acne. Dette skyldes i vid udstrækning det faktum at holde ryggen ren, er sværere end andre dele af kroppen, der let nås. Imidlertid har de fleste acne-lider ikke acne som følge af dårlig hygiejne, men snarere fysiologiske happenings i kroppen. Tilbage acne kan blive irriteret af friktionen forårsaget af tøj, ophobning af sved fra fysisk aktivitet, og også sværhedsgraden ved grundigt at rense ryggen for at fjerne sved og overfladeolier. I modsætning til ansigts acne, som med succes kan behandles med cremer, er ryggen en større overflade at dække og kan være svært at nå.

I mange tilfælde er akne behandlet sammen med andre former for acne. Når over-the-counter og home remedies undlader at behandle acne, tager dermatologer ofte en iscenesat tilgang, der starter med en mild rensningsrutine kombineret med receptstyrkekrem og bredspektret antibiotika. Hvis disse konventionelle forsøg fejler, er isotretinoin, et syntetisk retinoid, typisk foreskrevet. Patienter med svær og ikke-responsiv acne, enten tilbage eller ansigts acne, svarer typisk til isotretinoin.

Mange mennesker med moderat til svær acne vil have svært ved at kontrollere ansigts- eller rygsygdomme uden hensyn til hudplejeordninger. Imidlertid kan mild og lejlighedsvis acne undgås ved forsigtigt rensning, ikke skrubning, hele ryggen med et mildt rengøringsmiddel og ved anvendelse af en fugtighedscreme indeholdende benzoylperoxid og salicylsyre. Andre foranstaltninger, såsom brusebad straks efter fysisk aktivitet, undgår tætsluttende skjorter og andet tøj, samt undgåelse af loofah scrubs, kan hjælpe med at styre mildt tilbage akne.

Hvis du lider af kronisk eller alvorlig acne, skal du konsultere en hudlæge til behandling, da der er flere medicinske muligheder, der med succes kan behandle acne.