Hvad er tegn på en blæreinfektion?

Tegn på en blæreinfektion er ganske særpræg, hvilket gør tilstanden meget let at diagnosticere i mange tilfælde. Faktisk kan en hel familie af tilstande kendt som urinvejsinfektioner (UTI) forårsage en konstellation af lignende symptomer, idet den sædvanlige behandling er administration af antibiotika til at dræbe organismerne bag infektionen. Patienter bør søge lægehjælp, hvis de oplever disse tegn, fordi ubehandlede infektioner kan føre til nyreskade eller sepsis.

En blæreinfektion, kendt formelt som blærebetændelse, opstår, når betændelse og infektion forekommer i blæren. Det mest almindelige symptom er problemer med urinering, som kan være parret med en fornemmelse af behovet for at urinere, men minimal urinudgang. Folk kan også opleve en følelse af pres i underlivet eller smerte og ømhed omkring maven og ryggen. Den producerede urin kan være uklar eller rødlig i farve, og det kan være ret smertefuldt at urinere for nogle patienter. Andet symptom på en infektion inkluderer feber, svimmelhed og følelse af træthed.

Nogle patienter oplever tilbagevendende infektioner, i hvilket tilfælde tegn på blæreinfektion kan være meget bekendt. Det er stadig en god idé for disse patienter at søge lægehjælp, medmindre de har fået en stående recept for antibiotika, der specifikt beskæftiger sig med tilbagevendende blæreinfektioner. Hvis der forekommer tre eller flere infektioner på kort tid, kan det være nødvendigt at konsultere en urolog for at finde ud af, hvad der forårsager dem.

Læger kan diagnosticere et UTI baseret på et interview med patientinterview, hvor tegn på blæreinfektion er beskrevet, men de beder ofte om en urinprøve for at bekræfte tilstedeværelsen af ​​bakterier. Et ultralydsbilledstudie kan også udføres for at give yderligere information om patientens tilstand. I tilfælde af patienter med tilbagevendende blæreinfektioner, kan sundhedsudbyderen anbefale en forlænget antibiotikabehandling for at se om dette forhindrer infektionens genopkomst.

Der er nogle trin, der kan tages for at reducere risikoen for at udvikle en blæreinfektion, herunder forbrug af ting, der vil øge syre i urinen, hvilket reducerer bakteriepopulationen. Tranebærsaft er et populært hjemmehjælpemiddel til UTI’er, og det bruges bedst til at forhindre, at infektionen opstår i første omgang. Opretholdelse af omhyggelig hygiejne omkring urinrøret vil også reducere risikoen for at udvikle en infektion.