Hvad er tegn på en allergisk reaktion på kokosnød?

En allergisk reaktion på kokosnød, som kan forekomme, når modtagelige mennesker spiser mad, der indeholder kokos eller bruger produkter, der indeholder olien på huden, kan forårsage en række ubehagelige symptomer. Tegn på en reaktion forekommer ofte på huden, i form af hævelse, kløe og endda biprodukter eller blærer. Nogle mennesker kan udvikle åndedrætssymptomer, herunder overbelastning, hoste eller hvæsen. Andre kan have problemer med deres fordøjelsessystemer, herunder mavesmerter, kvalme og diarré. I meget sjældne tilfælde kan der opstå en alvorlig reaktion, som kan omfatte hævelse i mund og hals, åndedrætsbesvær og anafylaktisk shock.

Hudproblemer er ofte tegn på en allergisk reaktion på kokosnød og kan være et resultat af indtagelse eller ved kontakt med lotioner, cremer eller shampooer, der indeholder kokosolie. Hvis kokosnoten bliver spist, kan den allergiske person mærke tin eller kløe i munden, halsen eller på tungen, selvom reaktionen kan være mere systemisk og forårsage kløe, eksem eller elveblest på andre dele af kroppen. Når reaktionen er resultatet af ekstern anvendelse af kokosolie, udvikler personen typisk kontaktdermatitis på huden, hvor den påføres, han eller hun kan opleve, at huden bliver rød, betændt og kløende og ofte udslæt eller Blister vil udvikle sig.

Respiratoriske symptomer er et andet almindeligt tegn på en allergisk reaktion på kokosnød. Nysen, overbelastning og en løbende næse kan resultere, når allergiske mennesker spiser kokos, og de kan også udvikle en hovedpine på grund af sinus tryk. De kan også opleve tæthed i brystet, hoste og åndenød.

Mennesker, der har en allergisk reaktion på kokosnød, oplever undertiden fordøjelsesproblemer. De kan have abdominalt ubehag eller smerte. Nogle kan føle sig kvalme eller endda kaste op, mens andre kan have diarré, mens kokosen er i deres system.

Mens en allergisk reaktion på kokosnød er temmelig sjælden, og en alvorlig reaktion er endnu mere usandsynlig, er det muligt for en at forekomme. Mennesker, der er ekstremt allergiske, kan finde hævelse i deres tunge, mund eller hals. De kan have brystsmerter, og vejrtrækning kan blive svært. En alvorlig, ekstrem kløende udslæt eller elveblest kan udvikle sig over meget af kroppen. Enhver, der oplever disse symptomer, bør straks søge lægehjælp, da de kunne indikere starten på anafylaktisk shock, en potentielt dødelig tilstand.