Hvad er tegn på en allergisk reaktion på ibuprofen?

Bivirkninger og ansigtssvulmer er tegn på allergiske reaktioner over for ibuprofen. Det pludselige udseende af lyse røde welts er sandsynligvis elveblader, som kan sprede sig og ændre form. Facial hævelse er et andet almindeligt tegn på en allergi over for ibuprofen, der også sker som reaktion på mange andre allergener. Ikke alle negative reaktioner på ibuprofen er imidlertid allergiske reaktioner. Desuden kan en patient efter at have oplevet en allergisk reaktion på ibuprofen rådes af en læge for at undgå at bruge medicinen igen.

Nogen der oplever en allergisk reaktion på ibuprofen, kan udvikle elveblest, som er et almindeligt svar på et allergen. De er kløende, røde welter, der kan forekomme næsten hvor som helst på kroppen. Hives kan sprede sig til andre kropsdele og tilslutte andre biprodukter til at blive en stor bikube. Denne form for allergisk reaktion falder generelt i minutter til timer, men alvorlige tilfælde kan kræve en lægeundersøgelse. Antihistaminer anbefales normalt at hjælpe med at slippe af med elveblader, foruden at undgå hudirriterende og varme brusere.

Facial hævelse kan være en livstruende allergisk reaktion på ibuprofen, især hvis tungen svulmer også. Sommetider er hævelsen svag og svær at opdage. Andre gange kan hævelsen være så alvorlig, at den ramte person oplever smerte og har svært ved at trække vejret. Denne allergiske reaktion skal normalt behandles af en sundhedspersonale så hurtigt som muligt, og ibuprofen og andre formodede allergener bør undgås. Mens du søger hjælp, kan personen bruge en kold komprimering på hans eller hendes ansigt og sørg for at holde hovedet over resten af ​​hans eller hendes krop for at reducere hævelsen.

Hvad der virker som en allergisk reaktion på ibuprofen kan faktisk ikke være et ibuprofen-relateret problem. Ibuprofen har ligesom alle medikamenter bivirkninger, hvoraf mange kan være alvorlige eller livstruende og kan forveksles med en allergisk reaktion. Åndenød, kramper og hoste op i blodet er nogle alvorlige bivirkninger, som bør vurderes af en læge. Ring i ørerne, svimmelhed og sløret syn er mildere problemer. I alle disse tilfælde bør medicinen ikke tages igen, før dens virkninger diskuteres med en læge.

De fleste mennesker forsøger at undgå mistænkte allergener for at forhindre en anden dårlig reaktion. I stedet for at bruge ibuprofen kan en person anvende ispakninger eller varme for at reducere smerte. Lys øvelse kan også hjælpe, såsom nogle yoga rutiner og andre lav-effekt øvelser. Ibuprofen sælges under forskellige mærkenavne, og der er mange lægemidler, der ligner det, der også kan forårsage en allergisk reaktion. Når en person er i tvivl om, hvad der skal bruges i stedet for ibuprofen, skal han eller hun konsultere en sundhedspersonale.