Hvad er tegn på en afførende overdosis?

Tegn på en afførende overdosis omfatter typisk kvalme, opkastning og diarré. En person, der tager overdosis af afføringsmidler, kan også opleve abdominal kramper samt tegn på dehydrering. Dehydrering fra en overdosis af afføringsmidler kan påvirke mennesker i alle aldre, men kan være mere tilbøjelige til at forekomme hos et barn end hos en voksen. En person, der oplever overdosering, kan også udvikle blodige afføring eller blive svimmel. I nogle tilfælde kan en overdosis få en patient til at falde sammen, eller det kan endda føre til koma eller patientens død.

Folk tager afføringsmidler for at stimulere en afføring. Selv om denne type medicin kan give lindring fra forstoppelse, er der risiko for overdosering. I mange tilfælde er overdoser tilfældigt, men nogle mennesker må med vilje tage for meget af disse lægemidler. Faktisk er der nogle mennesker, der rutinemæssigt misbruger afføringsmidler i håb om at tabe sig. Tegn på en afførende overdosis kan variere fra dem, der er milde men ubehagelige for dem, der er seriøse og livstruende.

Ofte har en person, der oplever en afførende overdosis, gastrointestinale symptomer. For eksempel kan en person, der overdoserer denne type medicin, opleve abdominal kramper eller diarré. Ofte opstår kvalme og opkastning også. En person, der overdoserer med afføringsmidler, kan også mærke blod i hans afføring.

Nogle gange kan en afførende overdosis få en person til at blive dehydreret, da han mister væsker i form af diarré. Som sådan kan han opleve ekstrem tørst, svaghed og nedsat urinproduktion. En person, der er dehydreret på grund af en overdosis, kan bemærke, at hans mund og hud er unormalt tør, og han kan have hovedpine symptomer. Manglende tårer eller sved kan også fremstå som tegn på dehydrering.

En person, der overdoserer med afføringsmidler, kan også føle sig unødigt træt eller svimmel. Hans muskler kan blive svage som følge af en afførende overdosis, og han kan endda svage. I et alvorligt tilfælde af overdosis kan en person endda blive comatose eller dø.

Hvis en person oplever tegn på en afførende overdosis, skal han søge øjeblikkelig lægehjælp. Han kan gå til hans lokale hospitalshospital for at få hjælp eller ringe til en hotline for giftkontrol. Det er vigtigt at søge lægehjælp, selvom de indledende symptomer virker milde. Med tiden kan de blive meget værre.