Hvad sker der med cervikal slim under ægløsning?

En måde at bestemme, hvornår ægløsning vil ske, er at holde øje med cervikal slim. Farven, konsistensen og mængden er alle vigtige at bemærke, fordi som ægløsning nærmer sig, bliver slimmet klart, elastisk og rigeligt. At observere cervikal slim under ægløsning er en af ​​flere metoder for kvinder at bestemme, hvornår de skal have samleje med deres partner for at opnå graviditet. Således er det vigtigt at lære, hvad man skal kigge efter, før man forventer at blive gravid.

Hvad mange kvinder ikke er opmærksomme på, er, at cervikal slim ændrer sig gennem menstruationscyklussen. Ændringerne er ikke bare tilfældige, da hver type slim har et formål, især under ægløsning. Desværre anser mange kvinder enhver udledning for at være en negativ ting, så de ofte ignorerer det eller forsøger at slippe af med det. Dem, der forsøger at opnå graviditet, lærer sig til sidst at værdsætte det livmoderhalsslid, som deres krop producerer, da graviditet ikke er typisk mulig uden det.

Slim, der ikke er frugtbart, forekommer ofte klæbrigt, tykt, hvidt og viser sig lige før og efter menstruation. Der kan være meget lidt af denne slags slim, og det anses ikke som befordrende for graviditet, fordi det er svært for sæd at bevæge sig gennem det. Mange kvinder opdager ikke engang nogen cervikal slim i denne del af deres cyklus, da det er ret skarpt.

Når en kvinde nærmer sig ægløsning, kan hun mærke en stigning i livmoderhalskræft. Det vil sandsynligvis blive tyndere og lettere at strække, selv om det normalt er stadig hvidt, og ikke så rigeligt som cervikal slim under ægløsning. Det beskrives ofte som cremet og siges at ligne lotion. Kvinder, der observerer denne slags slim, bør begynde at forudse ægløsning i de følgende par dage og kan endda begynde at have samleje i et forsøg på at sikre, at sæd venter på ægget lige før dets frigivelse.

Cervikal slim under ægløsning er klar, glat, elastisk og ret tynd. Det siges ofte at ligne rå æggehvider og skal kunne strække sig mellem fingrene uden at bryde let. Dette anses for at være det nemmeste for sæd at rejse igennem, hvilket gør det mere sandsynligt end nogensinde for det frigivne æg at blive befrugtet. Faktisk er der nogle smøremidler, der kan købes fra butikken, der efterligner cervikal slim under ægløsning, hvilket kan hjælpe kvinder, der naturligvis har problemer med at producere frugtbar slim. Det frugtbare slim skal tørre op næsten umiddelbart efter ægløsning, og efterhånden vender tilbage til den tørre, skarpe slim, der er til stede under menstruationen.