Hvad forårsager muskelspasmer?

Muskelkramper og kramper opstår, når en muskel kontraherer ufrivilligt og smertefuldt. Der er en række årsager til spasmer, der spænder fra ernæringsmæssige mangler til alvorlige nervesystemforhold. Hvis du oplever skarpe, ekstremt smertefulde muskelspasmer i din nakke eller ryg, skal du se en læge, da disse kan være symptomer på en ruptur eller bukeskive i rygsøjlen. Hvis ubehandlet kan dette have meget alvorlige konsekvenser.

Processen med at flytte en muskel er faktisk ret kompleks, selvom du måske ikke er opmærksom på det. Det indebærer at sende et signal fra hjernen gennem nervesystemet til den pågældende muskel. En udsmykkede serie af kemiske reaktioner og kommunikation resulterer i sidste ende i en sammentrækning af muskelen og får den til at bevæge sig. Millioner af ufrivillige muskelbevægelser holder blodet cirkulerende og dine lunger bevæger sig, selvom du sover. Hvis denne proces forstyrres, kan resultatet være en muskelspasme.

På hjernens ende af aftalen kan spasmer forårsages af neurologiske lidelser eller tilstande som slagtilfælde. Skader på nervesystemet kan også forårsage denne tilstand, mange giftstoffer for eksempel angriber nervesystemet. Metabolske lidelser kan også være ansvarlige for spasmer, ved at forstyrre de metabolske kommunikationer, der forårsager muskler at indgå. I alle disse tilfælde kan lægehjælp være nødvendig for at løse situationen.

En mangel i salte og elektrolytter kan også være ansvarlig for muskelspasmer. Dehydrering er en almindelig årsag til mangel, og mere sjældent kan du forstyrre saltholden i din krop gennem vandforgiftning. Det er også muligt at spise en diæt, der ikke tilfredsstiller kroppens behov, især hvis du træner tungt og dermed udtømmer saltene, skal du kontrollere dine muskler. Øvelse kan også bidrage til denne tilstand, hvis du træner for hårdt og derved udmattende dine muskler.

Spasende muskler kan føle sig stramme og bulgy. De kan også være ekstraordinært smertefulde, og starten er generelt hurtig og uventet. Hvis du er heldig, er din krampemuskel kun en krampe, og du kan måske strække muskelen for at lette problemet. I andre tilfælde bliver en spasmermuskel låst, og du kan blive udsat for langvarig opsving. Du kan bidrage til at reducere sandsynligheden for spasmer ved at strække, spise en sund kost og være opmærksom på dine generelle sundhed og fitness niveauer.