Hvad forårsager lymphangitis?

Lymphangitis er en infektion i lymfekarrene, en vigtig del af immunsystemets filtreringsproces, der skyldes en bakteriel infektion. Hvis ubehandlet lades, kan lymhangitis sprede sig hurtigt gennem blodbanen og er potentielt dødelig.

Lymphangitis er identificeret ved smertefulde, røde striber, der vises under overfladen af ​​huden. Disse striber løber typisk fra stedet for den oprindelige infektion til lysken eller armhulen. Hele området kan blive hævet, og blærer kan også forekomme. Liderne kan også opleve feber, muskelsmerter, kuldegysninger, hovedpine og tab af appetit.

De bakterier, der forårsager infektionen, kan komme ind i kroppen på en række måder. Fælles indgangsmetoder omfatter ridser, udskæringer, kirurgiske sår, insektbid og enhver anden form for hudssår. Når bakterierne indtræder succesfuldt i lymfesystemet, formidler de og bevæger sig gennem hele systemet.

De mest almindelige bakterier, der forårsager lymphangitis, er Streptococcus pyogenes, som også er de bakterier, der forårsager strep hals. Det forårsager også infektioner i rygmarven, hjertet og lungerne. På grund af dets evne til at føre til infektion, er denne bakterie også undertiden benævnt “kød-spise bakterie.” Staphylococci bakterier kan også forårsage tilstanden.

Da bakterierne bevæger sig gennem lymfesystemet, forårsager de, at skibene bliver betændt. Denne betændelse forårsager de røde striber, der er karakteristiske for lymphangitis. Da bakterierne vokser så hurtigt, er immunsystemet ikke i stand til at reagere hurtigt nok for at forhindre infektionen i at danne sig.

Hvis ikke behandlet, kan bakterieinfektionen i sidste ende ødelægge vævet i det område, hvor infektionen opstod. Dette medfører en abscess, som er en smertefuld klump fyldt med pus, at danne. De lavere hudlag kan også blive smittet, hvilket er, hvordan infektionen kommer ind i blodbanen.

Visse individer er mere udsatte for at udvikle lymphangitis end andre. Kvinder, der har haft en mastektomi, som indebærer fjernelse af bryst og lymfeknuder, er mere tilbøjelige til at udvikle sygdommen. Personer, der har haft en benveje fjernet for at udføre en koronar bypass-operation, er også i større risiko.