Hvad forårsager fedtsmertsmerter?

Fedtleverpine opstår, når en person er ramt af fedtsyg leversygdom eller FLD, hvor store lommer af lipider, der er kendt som vakuoler, akkumuleres i leverenvæv, og det behandler og fjerner ikke længere fedtstoffer effektivt fra kroppen. Ofte er årsagen til ubehag fra lidelsen ikke faktisk i leveren selv, men i de omkringliggende væv og organer, der er irriteret af den hævede, betændte lever. Organet kan blive beskadiget og arret fra tilstedeværelsen af ​​de fede vakuoler, hvilket kan forårsage smerte. Hvis tilstanden går ubehandlet i længe nok, kan orgelet ophøre med at virke korrekt, hvilket også kan føre til fedtsmertsmerter.

Opbygningen af ​​fedt i leveren forårsaget af FLD fører ofte til betændelse i organet, hvilket igen irriterer organerne og vævene i nærheden. Orgelet kan også vokse meget større end normalt over tid, da fedtniveauet stiger, denne unormale vækst sætter igen tryk på området omkring leveren. Typisk mærkes denne type fedtsleverpine i den øverste højre del af underlivet. Det er generelt ikke en skarp smerte, i hvert fald ikke tidligt i løbet af sygdommen, men præsenterer mere som en kedelig smerte. Dette kan medføre, at nogle patienter ikke søger diagnose og behandling, indtil tilstanden har udviklet sig yderligere, hvilket fører til yderligere skade og smerte.

En anden potentiel årsag til fedtholdig leversmerte er skade på organet. Den unormale opbygning af fede vakuoler gennem leveren kan medføre, at det nærliggende sunde væv bliver skadet og arret. Fedtlommer forårsager ofte også, at organet bliver betændt, hvilket kan føre til yderligere skade, hvis det ikke behandles hurtigt og effektivt.

Selvom symptomer på fedtsygdomssygdomme kan være minimal eller endog ikkeeksisterende i starten, da sygdommen skrider frem, kan den betydeligt påvirke organs evne til at fungere og kan endda forårsage, at den lukker ned. I tilfælde, hvor sygdommen er kommet frem til dette punkt, kan patienterne begynde at opleve skarpe, alvorlige smerter, der kommer hurtigt op i maven i nærheden af ​​leveren. Hvis denne type fedtsmerter opstår, er det kritisk, at personen straks søge lægehjælp. Delvis eller fuldstændig leversvigt kan have en betydelig indvirkning på kroppen og kan i sidste ende være dødelig.