Hvad forårsager en kløende skorpe?

De mest almindelige årsager til kløende skorpe kan spores til den naturlige helingsproces, da ny hud dannes over det skadede sted og adskilles gradvist fra skurven. En kløende skorpe kan også skyldes visse hudsygdomme, såsom eksem og psoriasis, eller af herpesvirusinfektion. Nogle mennesker, der er tilbøjelige til at kontakte dermatitis fra hudallergi, kan opleve udslæt, som senere bliver til pletter af kløende skorper. Dermatologer råder ofte til, at tiden er en nøglefaktor for at helbrede en scab som følge af nogen af ​​disse tilstande, så de normalt også forsvarer deres patienter for at modstå trangen til at ridse eller plukke en scab uanset hvor meget det kan kløe.

En skur dannes over en række hudskader på overfladen, såsom udskæringer, dybe skraber, mindre til moderate forbrændinger eller overfladiske slid. Nogle mennesker rapporterer, at mildere hudskrabber kan kløe værre end mere alvorlige i helingsprocessen. Kort efter hudskaderne opstår kroppens naturlige immunforsvar, at bakterierne bekæmper hvide blodlegemer til at rejse til sårstedet og begynde at danne beskyttelsesskorpen. Mange nedskæringer, forbrændinger eller skraber involverer mikroskopisk nervebeskadigelse lige under hudens overflade, og en scab gør det muligt for disse små fibre at begynde at genvinde med lavere risiko for bakteriel invasion. Kløe på sårstedet er en almindelig bivirkning, da disse afskårne nerver udveksler forvirrede signaler med bestemte receptorer i hjernen.

Nyere scabs er ofte rå i udseende på grund af tilstedeværelsen af ​​blodpropper og lymfevæske, der aktivt bekæmper infektioner. Omsorg for en scab involverer ofte at holde såret rent og dækket af en bandage eller et stykke gasbind dressing. Skurv som følge af allergiske udslæt eller visse hudforhold, har ofte behov for yderligere behandling, som f.eks. En receptisk topisk salve designet til at modvirke betændelsen. Disse former for lægemidler har også normalt en ekstra fordel ved at lindre en vedvarende kløende skorpe.

En kløende skorpe kan nogle gange være mærkbart generende, da skuret tørrer ud flere dage efter den oprindelige skade. Sund scab farver kan variere fra gulbrun til næsten sort, og dette udseende er normalt ikke en grund til bekymring. En af disse skrubber på et led som et knæ eller en albue heler ofte bedre med den regelmæssige anvendelse af antibiotisk salve, der forhindrer dem i at revne og genåbne såret. En kløende skorpe med en rød ring omkring kanten indikerer normalt en infektion, der kan kræve læge opmærksomhed.