Hvad er tegn på graviditet før en savnet periode?

Tegn på graviditet før en savnet periode kan være subtil eller endog forvirrende. Faktisk går mange symptomer næsten ubemærket, og nogle tager fejl ved andre almindelige lidelser, såsom begyndelsen af ​​en mavevirus eller forestående menstruation. Lyssprutning, mild kramper, hævede eller ømme bryster, træthed, kvalme og hovedpine er blandt de hyppigste tidlige indikatorer for graviditet. Kvinder kan opleve alle eller de fleste af disse symptomer så tidligt som to uger efter undfangelsen. Nogle udviser dog ingen tegn inden en ubesvaret periode.

Spotting eller implantation blødning opstår, når embryoet fastgøres til livmoderen. Dette sker normalt mellem en og to uger efter, at ægget er befrugtet. I nogle tilfælde er blødningen næppe mærkbar. Andre gange kan det ligne starten på den månedlige menstruation. Samtidig oplever kvinder ofte en mild form for kramper, hvilket får dem til at forvirre implanteringsblødninger i en unormal periode.

Andre hyppige tidlige tegn på graviditet omfatter brystsvævning, ømhed, øget følsomhed og jævn smerte. Sværhedsgraden af ​​symptomerne varierer blandt kvinder. For nogle er det bare at bære en bh, at det er ekstremt ubehageligt. Andre kan kun bemærke milde ændringer i deres bryster, svarende til hvad der opleves lige før menstruationen begynder, hvilket gør det let at fejre graviditetsrelateret bryst ubehag for præmenstruelt syndrom (PMS).

Blandt de mest mærkbare tegn på graviditet før en savnet periode er mangel på energi og træthed. Dagtimerne kan være nødvendige – eller ønsket – for at forynge. Mange kvinder går endda til sengs tid tidligere end de normalt gør på grund af overdreven søvnighed. Ved opvågnen kan gravide kvinder opleve morgendroge.

Kvalme, med eller uden opkast, skyldes for det meste de hormonelle ændringer, der finder sted i en gravid kvindes krop, især øget østrogenproduktion. Nogle kvinder oplever symptomet tidligt, mens andre ikke påvirkes før meget senere. Der kan også være en forskel i hyppigheden og intensiteten af ​​kvalme. I modsætning til udtrykket morgenkvalme kan svangerskabsrelateret kvalme og opkast vokse og aftage i løbet af dagen og aftenen. Det er dog mest fremtrædende ved at vågne.

En modvilje eller følsomhed overfor visse lugte og mad kan også forværre kvalme hos gravide kvinder. For eksempel kan aromaen i en bestemt restaurant ulovlig følelser af kølighed hos en gravid kvinde. For en anden kan duften af ​​bagværk få hende til at føle sig syg. Hver kvindes erfaring er normalt forskellig fra den næste. Mens en kvinde måske afskyr lugt af kød eller fisk, når hun er gravid, en anden kan kræve det.

Cravings er normalt mest mærkbare, når de ønskede fødevarer er uædvanlige. Trang til at spise bestemte fødevarer kan stamme fra kroppens behov for et bestemt vitamin eller næringsstof. Mens disse indtrængende normalt forekommer senere i første trimester, mærker nogle kvinder det meget hurtigere, selv før deres første ubesvarede periode.