Hvad er fordele og ulemper ved quercetin for allergi?

Quercetin er et flavonoid, som er et plantepigment, og har antioxidantegenskaber. Antioxidanten virker som en antihistamin og antiinflammatorisk, som kan mindske sværhedsgraden af ​​allergi symptomer, såsom løbende næse, hævelse og elveblest. Brug af quercetin til allergi kan medvirke til at eliminere behovet for antihistaminlægemidler hos nogle patienter, men dets anvendelse er ikke blevet undersøgt udførligt, og der er ikke tilstrækkeligt bevis for, at det er en levedygtig behandlingsmulighed for allergier. Brug af quercetin til allergi er imidlertid sikkert til brug hos de fleste mennesker og forårsager typisk ikke den døsighed, der er almindelig med nogle antihistaminer.

Personer, der lider af allergi, har symptomer, der udløses af allergener, såsom støv, kæledyrsdander, røg eller pollen. Den allergiske reaktion fører ofte til vandige øjne, løbende næse, nysen, kløe og elveblest. Antihistaminer hjælper med at stoppe den allergiske reaktion og lindre symptomer, og quercetin kan virke som en naturlig antihistamin hos nogle allergipatienter. Nogle mennesker, især dem, der oplever uønskede bivirkninger fra traditionelle antihistaminer, foretrækker at tage quercetin for allergier, fordi det er et naturligt stof.

Som med mange urter og kosttilskud er bivirkninger ved at tage quercetin for allergier normalt minimal og mild. Nogle har rapporteret hovedpine og mavesmerter efter at have taget stoffet, men det anses generelt for at være sikkert og ikke-problematisk. Anecdotiske beviser tyder på, at nogle mennesker regelmæssigt tager quercetin for at holde allergier under kontrol i stedet for at bruge det kun, når de har symptomer. Langsigtet lindring er en mulig fordel ved at bruge quercetin i modsætning til traditionelle antihistaminer, der er designet til hurtig symptomlindring.

En af de største ulemper ved at bruge quercetin til allergi er, at det måske ikke virker. Mange mennesker oplever ikke symptomlindring, når de tager et quercetin-supplement, og der er ikke nogen definitiv beviser til støtte for brugen af ​​quercetin hos allergikere. Flavonoid er også typisk svært for kroppen at absorbere, hvilket betyder, at eventuelle gavnlige virkninger kunne være begrænsede.

Overvågning af dosering er omhyggelig. En ulempe ved at bruge kosttilskud til allergi relief er, at der er færre undersøgelser med bevis for at understøtte en sikker og effektiv dosis. Alt mindre end 1 gram betragtes som regel sikkert, men daglige doser på 1 gram eller mere kan resultere i nyreskade. Gravide og ammende kvinder bør ikke tage quercetin, og en sikker dosis til børn er ikke blevet fastslået.

Naturlige stoffer har stadig potentiale til at interagere med andre kosttilskud og medicin. Personer, der tager antikoagulantia, bør ikke tage quercetin, da quercetin kan øge effekten af ​​blodfortyndere. Medikamenter, der påvirker leveren, kortikosteroiderne og cyclosporin kan også føre til farlige interaktioner. Allergikrævende bør altid tjekke hos deres læger, inden de lægger en medicin eller et supplement til deres allergiplaner.