Hvad er symptomerne på øjenparasitter?

Der er en række forskellige typer af øjenparasitter, som kan inficere en menneskelig vært. Parasitiske infektioner i øjet kan undertiden være vanskelige at diagnosticere og behandle, så symptomer skal rapporteres til en læge så hurtigt som muligt, så testprocessen kan begynde. Almindelige symptomer på øjenparasitter omfatter visuelle forstyrrelser, lysfølsomhed eller tab af nogle eller alle øjenvipper. Øjredød kan også forekomme.

Visuelle forstyrrelser er almindelige symptomer på øjenparasitter. Disse forstyrrelser kan omfatte et delvis eller totalt synstab. Dette synstab kan være midlertidigt eller permanent, afhængigt af mængden af ​​ardannelse, der opstår som følge af parasitinfektion.

Lysfølsomhed, også kendt som fotofobi, kan forekomme på grund af tilstedeværelsen af ​​øjenparasitter. Patienter, der normalt bærer kontaktlinser, kan opleve, at øjnene er mere følsomme for lys, når de ikke bærer kontakterne. Denne følsomhed kan være mild eller så alvorlig, at patienten ikke kan håndtere at blive udsat for noget lys overhovedet. Migrænehovedpine begynder ofte at udvikle sig som følge af lysfølsomhed.

Selvom øjenparasitterne selv ikke kan ses med det blotte øje, er der et par synlige symptomer, som altid skal rapporteres til en læge for yderligere evaluering. For eksempel, hvis øjnene pludselig begynder at blive krydset, især hvis der også er andre mulige symptomer på parasitter til stede, skal en person straks rejse til lægen.

Det berørte øje kan blive konstant rødt, når en parasitisk infektion er til stede. I nogle tilfælde kan et lille hvidt sår udvikle sig omkring den farvede del af øjet. Alle eller nogle af øjenvipperne kan begynde at falde ud hos nogle patienter. Hvide flager kan også udvikle sig på toppen af ​​øjenvipper.

I nogle tilfælde kan bakterielle infektioner udvikle sig som følge af parasitskade i øjet. Når dette sker, er antibiotikabehandling ofte nødvendig for at forhindre mere alvorlige komplikationer. Medicinske øjendråber eller orale antibiotika kan anvendes alene eller i kombination med hinanden.

Ved tidlig diagnose og hurtig lægehjælp kan permanent øjenskade undgås. Regelmæssige øjenundersøgelser vil ofte gøre det muligt for lægen at lægge mærke til evt. Udviklende ændringer, før skaden bliver alvorlig eller permanent. Af denne årsag skal eventuelle synlige ændringer, især i kombination med andre potentielle symptomer på øjenparasitter, straks rapporteres til en læge til evaluering og behandling.