Hvad er bivirkningerne af en hjernerystelse?

En hjernerystelse er en hjerne eller hovedskade forårsaget af traume i hovedet. Hjertefæller er almindelige kvæstelser og resulterer ofte i ingen langsigtede skader. Ikke desto mindre kan få hjernerystelse være smertefuldt, og det kan til tider omfatte mere alvorlige bivirkninger, såsom hjerneskade. Hvis man ser på bivirkninger af en hjernerystelse efter en skade eller et uheld, kan man lade folk vide, hvornår man skal søge lægehjælp.

Svage bivirkninger af hjernerystelse opstår typisk inden for få minutter eller timer efter en skade, og kan vare i flere dage. Disse kan omfatte kvalme, svimmelhed, chok, hovedpine eller smerte omkring det skadede område. Hyklede personer kan ikke huske at blive såret eller kan have kortvarigt hukommelsestab af de hændelser, der fører til skaden. Vision kan også blive midlertidigt sløret umiddelbart efter skaden.

Andre bivirkninger af en hjernerystelse, der kan være årsag til en vis bekymring, er opkastning, gentaget bevidsthedstab, alvorlige kulderystelser og manglende evne til at huske, hvad der er sket, selv efter at være blevet underrettet herom. Disse bivirkninger kan skyldes hævelse i hjernen, som også kan forstyrre reflekser, påvirke hukommelse og tale og forårsage følelser af ekstrem døsighed. Medicinske eksperter anbefaler generelt at søge hurtig lægehjælp, hvis nogen af ​​disse bivirkninger opstår.

Selv med en mild skade påvirker hjernerystelse nogen i flere dage eller endda uger. Post-hjernerystelse syndrom er en dokumenteret medicinsk begivenhed, og normalt præsenterer som en alvorlig hovedpine, koncentrationsbesvær og svimmelhed. Desuden kan et slag mod hovedet forårsage slid, nedskæringer eller bump, der kan være smertefuldt og ømt i nogen tid. Når en læge har udelukket eventuelle alvorlige problemer, plejer pleje for disse bivirkninger normalt at tage en mild smertelindring og hvile. Hvis hjernerystelsen opstår som følge af sports træning eller aktivitet, kan patienten få besked om at undgå at genoptage aktiviteten, indtil smerten eller andre bivirkninger er slået af.

Bivirkninger af en alvorlig hjernerystelse kan være mere alvorlig, og kan vare længere. Hvis en person har en historie med hjernerystelse eller hovedskader, kan han eller hun være mere tilbøjelige til at lide neurologisk skade, hvilket kan føre til langvarigt hukommelsestab, personlighedsforstyrrelser eller andre psykiske tilstande udløst af trauma. En anden bivirkning ved hjernerystelse er, at det kan gøre det lettere at lide en anden hjernerystelse i fremtiden, hvorfor mange atleter i kontaktsport anbefales at gå på pension efter flere hovedskader.