Hvad kan jeg gøre ved menstruationsopblussen?

Menstruationsopblussen, også kendt som vandretention, er et almindeligt symptom i ugen før menstruation samt de første dage af menstruationsblødning. Sammen med andre symptomer, der er en del af præmenstruelt syndrom (PMS), kan menstruationsopblussen være ubehageligt og ubehageligt. Der er mange måder at forhindre og lette opblæsning på, og de fleste er ganske enkle.

En af de vigtigste måder at forhindre oppustethed på er at begrænse saltindtag. At reducere saltindtaget vil ikke kun reducere oppustethed omkring din tid, men det hjælper også med at forhindre højt blodtryk. At reducere mængden af ​​salt du forbruger hele måneden, men især i ugen før din periode, vil bidrage til at forhindre oppustethed og reducere det, hvis det sker.

Selvom det kan virke kontraintuitivt, kan det også hjælpe med at blive hydreret ved at drikke masser af vand. Undgå at drikke alkohol, da dette kan øge vandretentionen yderligere. Desuden forsøge at undgå sukkerholdige og koffeinholdige drikkevarer, som nemt kan påvirke humør. Prøv at undgå unhealthy cravings så meget som muligt, eller prøv at erstatte sundere alternativer, som f.eks. En lille mørk chokoladebar eller nogle fuldkornskakere i stedet for en hel pose slik eller kartoffelchips. Spise små, sunde måltider i løbet af dagen kan bidrage til at forhindre menstruationsopblussen samt krævelser.

Relief fra oppustethed kan også findes i nogle kosttilskud. B6-vitamin samt calcium har vist sig at have en vis effekt på oppustethed. Ud over kosttilskud kan et varmt bad hjælpe med at lindre svimmelhedssymptomer samt hjælpe dig med at slappe af og lindre spændinger og stress.

Selvom mange kvinder måske ikke har lyst til at udøve, når de er oppustet eller har PMS, kan det være rigtigt at få aerob træning virkelig med menstruationsopblussen. Selv noget så simpelt som at gå til en rask tur i 20 minutter kan gøre en stor forskel. Derudover kan motion hjælpe med at lindre stress samt forbedre humør, fordi aerob træning frigiver humørsvingende endorfiner i hjernen.

Det kan også være en effektiv behandling af menstruationsopblussen ved at tage en diuretisk over-the-counter. Disse betegnes også som “vandpiller” og kan hjælpe kroppen med at lette sig af vedvarende overskydende vand. Når man tager et diuretikum, er det dog vigtigt at forblive hydreret med drikkevand, samt at spise sunde fødevarer. Diuretika kan fjerne kroppen af ​​næringsstoffer, så det er vigtigt at kun tage dem, hvis det er absolut nødvendigt.